Παρασκευή 3 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εσμιξαν Ελληνες και μετανάστες

Γιορτή ταξικής αλληλεγγύης της ΚΟΘ του ΚΚΕ χτες το βράδυ στο Αγαλμα του Βενιζέλου

Αποψη από το φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης

MotionTeam

Αποψη από το φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης
Ελληνες και μετανάστες εργάτες βρέθηκαν χτες το βράδυ μαζί σε μια γιορτή ταξικής αλληλεγγύης και ενότητας, στο 2ο Φεστιβάλ Ελλήνων και μεταναστών εργατών που διοργάνωσε η ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Εσμιξαν τις φωνές τους στέλνοντας το μήνυμα ότι η αντεργατική, αντιμεταναστευτική πολιτική και τα κατασταλτικά μέτρα θα συναντήσουν αντίσταση, μαζί Ελληνες και μετανάστες θα συνταχθούν στην πάλη για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Αγαλμα του Βενιζέλου, το φεστιβάλ Ελλήνων και μεταναστών εργατών έκανε ξεκάθαρο ότι σήμερα που έχουν βαλθεί να ποτίσουν με εθνικιστικό και ρατσιστικό μένος τους λαούς, για να φορτώσουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες της εργατικής τάξης, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ οι εργαζόμενοι να μείνουν ενωμένοι.

«Δεν υπάρχουν τείχη ανάμεσα στους λαούς. Τείχη πρέπει να υψώσουν οι λαοί στο κεφάλαιο και την εξουσία του», σημείωσε στην ομιλία του ο Αρσένης Τσιριγώτης, μέλος της ΝΕ της ΚΟΘ του ΚΚΕ. Κάλεσε επίσης την εργατική τάξη να αποκρούσει τις εθνικιστικές ρατσιστικές αντιλήψεις που μπορεί να τις κραυγάζει ο ΛΑ.Ο.Σ., αλλά πηγάζουν από την πολιτική της ΕΕ με όχημα τον αντικομμουνισμό, από τις θέσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Να δράσει από κοινού για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος, να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ. Αναφέρθηκε στη διέξοδο που παλεύει το ΚΚΕ, τη συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας, των εργατών Ελλήνων και μεταναστών, της φτωχής αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων, για τη Λαϊκή Εξουσία, για το σοσιαλισμό.

«Μονόδρομο» χαρακτήρισε ο Κώστας Ψυχογιός, μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, τον ενιαίο αγώνα Ελλήνων και μεταναστών μέσα από τα ταξικά συνδικάτα. Σημείωσε επίσης ότι το ΠΑΜΕ παλεύει και για να σταματήσουν οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις και φυλακίσεις, για αξιοπρεπείς και ανθρώπινους χώρους φιλοξενίας των μεταναστών και προσφύγων. Στο χώρο λειτουργούσε «περίπτερο» του ΠΑΜΕ, για να έρθουν οι μετανάστες και οι Ελληνες σε επαφή με τα ταξικά συνδικάτα, να γραφτούν στα σωματεία τους.

Στις αιτίες που αναγκάζουν εκατομμύρια ανθρώπους να ξεριζωθούν, αναφέρθηκε, μιλώντας χτες, εκπρόσωπος της Σουδανικής Κοινότητας, τονίζοντας ότι ένοχος για τα δεινά τους είναι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Η εκδήλωση έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το συγκρότημα της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ