Παρασκευή 3 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Υποσχέσεις για τα αυτονόητα...

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή αρχίζουν οι υποσχέσεις ή ακόμα και διαβεβαιώσεις από την εκάστοτε ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι τάχα το Σεπτέμβρη, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα είναι στη θέση τους όλα τα βιβλία για τους μαθητές και όλοι οι εκπαιδευτικοί. Υπόσχονται δηλαδή ...τα αυτονόητα, αυτά για τα οποία δε θα έπρεπε να γίνεται καν συζήτηση.

Κι όμως, ακόμα κι αυτές οι υποσχέσεις τους για τα αυτονόητα, κάθε χρόνο τελικά διαψεύδονται. Σημειώνονται περιπτώσεις (π.χ. μουσικά σχολεία κ.ά.) που καταγράφονται κενά εκπαιδευτικών μέχρι και το Γενάρη ή το Φλεβάρη!

Ετσι και φέτος, οι υποσχέσεις άρχισαν. Ο υφυπουργός Παιδείας, Α. Λυκουρέντζος, δήλωσε πριν λίγες μέρες από το Κιλκίς ότι «συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς το έργο αναβάθμισης των διοικητικών υποδομών της περιφέρειας (...) με στόχο την άμεση τοποθέτηση των εκπαιδευτικών σ' όλα τα σχολεία και την έγκαιρη αποστολή και διανομή των σχολικών βιβλίων». Αρχισε το δούλεμα, δηλαδή!

Πού ποντάρουν; Να τους πει μπράβο ο γονιός αν καταφέρουν να εξασφαλίσουν τα αυτονόητα (δασκάλους και βιβλία), να ρίξει δηλαδή τόσο χαμηλά τις απαιτήσεις του για την εκπαίδευση του παιδιού του... Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές δεν πρέπει να συμβιβάζονται άλλο μ' αυτή την κατάσταση!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ