Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 2 Ιούλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10411

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
«Θερμοκήπιο» αντιλαϊκής πολιτικής και συναίνεσης

Με ψευτοδιαλόγους και «συναίνεση» επιχειρούν οι κυβερνώντες να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα. Για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων κόπτεται και το ΠΑΣΟΚ. Παρά τους φραστικούς διαξιφισμούς μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και οι δύο έδωσαν όρκο πίστης στη Στρατηγική της Λισαβόνας.


ΣΕΛ.  2

ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ από την εκλογολογία και τα περί ακυβερνησίας
  • Αλέκα Παπαρήγα: Οχι στον εθνικισμό και το ρατσισμό, ταξική πάλη, καταδίκη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, καταδίκη της πλουτοκρατίας
  • Στα προβλήματα των Ελλήνων εργατών και εργατριών και των μεταναστών και στην αναγκαιότητα κοινής δράσης τους, ήταν αφιερωμένη η χτεσινή περιοδεία
Από την περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στους μεταναστευτικούς καταυλισμούς στην Μανωλάδα
Από την περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στους μεταναστευτικούς καταυλισμούς στην Μανωλάδα
  • Το ΚΚΕ μόλις έκλεισαν οι κάλπες υλοποίησε την υπόσχεσή του να βρίσκεται και να παλεύει στους χώρους δουλειάς, στους χώρους που υποφέρει ο λαός. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την ταξική πάλη, την πολιτική αντεπίθεσης στο όνομα της προετοιμασίας της κάλπης. Μέσα από τους αγώνες, ο λαός μπορεί να βγάλει συμπεράσματα και να ψηφίζει και σωστά.
  • Να μην παρασυρθεί ο λαός από την εκλογολογία. Δεν πρέπει να παρασυρθεί από τρομοκρατικά διλήμματα ότι αν δεν έρθει πρώτη η ΝΔ με διαφορά ή το ΠΑΣΟΚ με διαφορά θα έχουμε ακυβερνησία. Ακόμα και με ακυβερνησία, το μεγάλο κεφάλαιο έχει τους νόμους της αγοράς.
  • Αν έχουμε μια πολύ αδύναμη κυβέρνηση, αυτό το κενό θα το καλύψει το λαϊκό κίνημα, θα ασκήσει πίεση. Ο λαός πρέπει να βάλει αυτόν τον πολιτικό στόχο, μιαν αδύναμη κυβέρνηση, αφού δεν μπορεί να βγάλει μια λαϊκή κυβέρνηση άμεσα από τις εκλογές, ισχυρό κίνημα, ισχυρό ΚΚΕ.
  • Ολες οι άλλες οι επιλογές θα φέρουν τα πράγματα σε πολύ χειρότερη φάση, γιατί έρχεται καταιγίδα μέτρων με ένα σκοπό: Οχι μόνο να ξεπεράσει την κρίση το κεφάλαιο, αλλά ακριβώς να εξασφαλίσει ηττημένο το εργατικό κίνημα, την εργατική τάξη στην περίοδο της ανάκαμψης.

ΣΕΛ.  6   -   9

Για ποιον δουλεύουν;

Ο Τσουκάτος ομολόγησε ότι πήραν στο ΠΑΣΟΚ ένα εκατομμύριο μάρκα από τη «Ζήμενς». Ομως, το «Αλτερ» και ο Τριανταφυλλόπουλος, στο χτεσινό κεντρικό δελτίο, έψαχναν τους οικονομικούς ενισχυτές του ΚΚΕ. Και όταν τους λέμε ότι αναπαράγουν τις προβοκάτσιες που εκπορεύονται από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κατά του ΚΚΕ, με καταμερισμό, το γυρίζουν στο παραμύθι της «αντικειμενικής» δημοσιογραφίας τα «παπαγαλάκια». «Συγχορδία» χτες στο κανάλι, από Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, Κάτια Μακρή και Ακη Παυλόπουλο, για τα οικονομικά του ΚΚΕ. Μας δουλεύουν; Οχι. Συνειδητή στοχευμένη παρέμβαση. Μήπως το ΚΚΕ κυβέρνησε, για να έχει αλισβερίσι με επιχειρηματίες που «λαδώνουν» για να κάνουν τις δουλειές τους; Ετσι, την ώρα που παρουσιάζουν τα «λαδώματα» σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, εμπλέκουν και το ΚΚΕ, καλλιεργώντας συνειρμούς στις λαϊκές συνειδήσεις ότι «όλοι ίδιοι είναι». Επομένως, γιατί να εμπιστευτεί ο λαός το ΚΚΕ; Ας επιλέξει ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, και, στην προκειμένη περίπτωση ΠΑΣΟΚ, αφού η ΝΔ είναι χειρότερη. Τους πονάει, που το ΚΚΕ δεν απεμπολεί αρχές και στρατηγική για να γίνει του χεριού των αφεντικών. Που δεν τους δίνει λογαριασμό. Για το ΠΑΣΟΚ δουλεύουν τα «παπαγαλάκια». Και για το αντιλαϊκό σύστημα ως αναντικατάστατο.



ΠΑΣΟΚ
Φαρισαϊσμός και χειραγώγηση ψήφων τα περί διαφάνειας

ΣΕΛ.  10  -  11
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Αγωνιστικά διεκδικεί λύσεις στο οικονομικό πρόβλημα

ΣΕΛ.  11
ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ ΧΩΡΟΙ
Χαράτσια και διαρκής ομηρία

ΣΕΛ.  13
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Ανάγκη συντονισμένης απάντησης στην αντιλαϊκή επίθεση

Σήμερα, στις 7 το απόγευμα, η σύσκεψη στην Ενωση Λογιστών Αθήνας.


ΣΕΛ.  2

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ