Παρασκευή 3 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Μοχλός» για πολλαπλές επιδιώξεις η υπόθεση «Ζήμενς»

Στη σκιά της σκανδαλολογίας επιταχύνεται η επίθεση κατά των εργασιακών δικαιωμάτων.

«Μοχλός» για την εξυπηρέτηση πολλαπλών επιδιώξεων αναδεικνύεται από την κυβέρνηση η υπόθεση «ΖΗΜΕΝΣ», ενώ την ίδια στιγμή διατηρεί ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ακόμα και το φθινόπωρο.

Το κυβερνητικό επιτελείο αξιοποιεί στο έπακρο τις δηλώσεις και την απολογία του Θ. Τσουκάτου, για να στηρίξει τον ισχυρισμό του ότι η «υπόθεση ΖΗΜΕΝΣ είναι υπόθεση ΠΑΣΟΚ», επιδιώκοντας ταυτόχρονα στη σκιά της σκανδαλολογίας να προωθήσει μια σειρά αντιδραστικές ρυθμίσεις, για τα οικονομικά των κομμάτων, αλλά και τα ατομικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες. Ταυτόχρονα, τόσο η σκανδαλολογία όσο και η σεναριολογία για τις πρόωρες εκλογές βολεύουν την κυβέρνηση, που την ίδια στιγμή επιταχύνει την υλοποίηση του νέου κύκλου αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων και ανατροπών εργατικών δικαιωμάτων.

Με την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, από τη μια, επιχειρεί να εξουδετερώσει τις προτάσεις του προέδρου ΠΑΣΟΚ περί σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, και τις οποίες τις χαρακτηρίζει «επικοινωνιακά πυροτεχνήματα», ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να το στριμώξει με βάση τις ομολογίες Τσουκάτου. Στο πνεύμα αυτό κινήθηκε η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Ευ. Αντώναρου, στην οποία επισημαίνεται ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν ενδιαφέρεται για την πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων. Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να προστατέψει κορυφαία δικά του στελέχη». Και συμπληρώνει: «Ολα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις του ΠΑΣΟΚ. Του ΠΑΣΟΚ που μοιράζει αξιοθρήνητες φωτοτυπίες από κάποια λογιστικά βιβλία».

Την ίδια στιγμή, τα κυβερνητικά στελέχη έχουν ξεκινήσει συντονισμένη επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας συγκεκριμένες εξηγήσεις και απαντήσεις. Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του Κ. Μαρκόπουλου, που υποστήριξε ότι μετά την απολογία Τσουκάτου τεκμηριώνεται ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι η υπόθεση «Ζήμενς» είναι καθαρά υπόθεση ΠΑΣΟΚ. «Οταν η ΝΔ έλεγε ότι η υπόθεση "Ζήμενς" είναι κυρίως υπόθεση ΠΑΣΟΚ, στο ΠΑΣΟΚ γελούσαν αφελώς και προσπαθούσαν να θολώσουν τα νερά», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού (στο «Κανάλι1»), συμπληρώνοντας ότι «χρονολογικά η υπόθεση "Ζήμενς" πατά 90% σε διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ».

Λάδι στη φωτιά της εκλογολογίας ρίχνουν ταυτόχρονα δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών. Ο γγ της ΚΟ της ΝΔ Γ. Τραγάκης σε δηλώσεις του (στον «Αλφα 9.89»), επανέλαβε ότι «πρόθεσή μας δεν είναι να κάνουμε εκλογές τώρα», αλλά στη συνέχεια άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες λέγοντας ότι «υπάρχει και το απρόοπτο στην πολιτική». Και επεξήγησε: «Στις προθέσεις μας δεν είναι να πάμε σε εκλογές τον Σεπτέμβρη και ο λόγος είναι απλός, γιατί να φορτωθούμε εμείς πρόωρες εκλογές, εκτός αν είναι αφόρητη η πίεση της αντιπολίτευσης και στην κοινή γνώμη ότι ούτως ή άλλως θα πάμε σε εκλογές τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ