Κυριακή 14 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι προτάσεις του ΚΚΕ

Από το σχολείο των μεταναστών που λειτουργεί στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας
Από το σχολείο των μεταναστών που λειτουργεί στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας
Το ΚΚΕ έχει επεξεργαστεί και διατυπώσει θέσεις και συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των μεταναστών προς όφελος των ίδιων και των Ελλήνων εργαζομένων. Απαιτεί:

1. Να σταματήσουν οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις σε βάρος των μεταναστών, οι φυλακίσεις μόνο και μόνο γιατί δεν έχουν χαρτιά. Να υπάρξουν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας μέχρι να τακτοποιηθούν, και όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή για τη διατύπωση των αιτημάτων τους.

2. Νομιμοποίηση όσων ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Κατάργηση του καθεστώτος των συνεχών ανανεώσεων των αδειών διαμονής, των παραβόλων και των προστίμων. Διευκόλυνση οικογενειακής επανένωσης, κόντρα στη σχετική Οδηγία.

3. Ασυλο ή ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων, κόντρα στις σχετικές Οδηγίες.

4. Ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος - μέλος της ΕΕ.

5. Κοινωνικά, δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες.

6. Ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες. Οχι στη φυλάκισή τους και στην επαναπροώθηση.

7. Σεβασμός των θρησκευτικών τους δικαιωμάτων. Να γίνει επιτέλους το τζαμί στην Αθήνα και το νεκροταφείο στο Σχιστό.

8. Εγγραφή στα δημοτολόγια των παιδιών των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα. Νομιμοποίηση χωρίς όρους και περιορισμούς όσων παιδιών ενηλικιώνονται. Ιθαγένεια με την ενηλικίωση και μόνο εφόσον το επιθυμούν.

9. Η πολιτική τους ωθεί τους μετανάστες στην απόγνωση και την αναξιοπρέπεια. Δίνει τροφή στο ρατσισμό και τη δράση ακροδεξιών ρατσιστικών συμμοριών (γεγονότα ενάντια στους μετανάστες του Εφετείου, συμμορίες σε Ν. Ιωνία - Λαμπρινή). Οι μετανάστες δεν είναι περισσότερο «εγκληματίες» από όσο άλλοι, εκτός κι αν τους ωθήσουμε να γίνουν με τη δική μας εγκληματική πολιτική.

10. Οχι στα νέα μέτρα παραπέρα στρατιωτικοποίησης των συνόρων και ανάθεσης της φρούρησής τους στους μηχανισμούς της ΕΕ (FRONTEX, Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης των Συνόρων).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι μετανάστες, θύματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας(2010-06-19 00:00:00.0)
Δε λύνει το πρόβλημα της νομιμοποίησης(2010-02-06 00:00:00.0)
Οι θέσεις του ΚΚΕ(2009-12-24 00:00:00.0)
Παρέμβαση του ΚΚΕ για τα δικαιώματα των μεταναστών(2009-08-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ