Σάββατο 6 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ
Δε λύνει το πρόβλημα της νομιμοποίησης

Icon

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ιθαγένεια δεν λύνει το πρόβλημα της νομιμοποίησης εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας. Αλλωστε, αυτό είναι το βασικό πρόβλημα που απασχολεί χιλιάδες οικογένειες μεταναστών και προσφύγων. Ακόμα και αυτό το ζήτημα της ιθαγένειας - που έτσι κι αλλιώς είναι σοβαρό - εξαρτάται απόλυτα από τη νομιμοποίηση των μεταναστών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποκτήσουν ιθαγένεια χιλιάδες παιδιά που οι γονείς τους δεν έχουν άδειες παραμονής.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι, πάνω από 350.000 μετανάστες που μπορεί να έχουν τα απαραίτητα έγγραφα, δεν μπορούν να τα ανανεώσουν εξαιτίας των γραφειοκρατικών διαδικασιών ανανέωσης και της εξάρτησης από τη δουλειά και τα ένσημα. Κι αυτό γιατί οι μετανάστες είναι έρμαια της εργοδοτικής τρομοκρατίας, των απολύσεων και των εκβιασμών. Ολα αυτά σε συνδυασμό με την ένταση της καταστολής σε βάρους τους από τον αστυνομικό στρατιωτικό μηχανισμό της Φρόντεξ, θα οδηγήσουν όλες αυτές τις οικογένειες να εξακολουθούν να ζουν με το φόβο της σύλληψης, της φυλάκισης και της απέλασης.

Επιπλέον, με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση επιβάλλει στους μετανάστες που θα θελήσουν να πολιτογραφηθούν Ελληνες, «κανόνες συμπεριφοράς», όπως να μην έχουν πράξει αντίσταση κατά της αρχής, κατηγορία που προσάπτεται σωρηδόν σε συλληφθέντες μετά από επιχειρήσεις καταστολής της Αστυνομίας σε διαδηλώσεις, αλλά και στην παραμικρή αντίδραση οποιουδήποτε ελεγχόμενου πολίτη στα όργανα της τάξης όταν τα τελευταία αυθαιρετούν. Παράλληλα, ο μετανάστης δεν θα πρέπει να έχει καμιά σχέση με την «τρομοκρατία», κάτι που χωρά τα πάντα, όπως η συμμετοχή σε μια αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση, σε απεργία, σε πολιτική οργάνωση, ενώ θα περνά ειδική δοκιμασία γνώσης «αγωγής του πολίτη» ώστε να διαπιστώνεται η υπάκουη συμπεριφορά την οποία πρέπει να επιδεικνύει.

Πριν από αυτά, ο Φρόντεξ, που αποκτά παράρτημα στον Πειραιά, θα έχει φροντίσει στο «ξεψάχνισμα» των αλλοδαπών που συλλαμβάνονται στα σύνορα της Ελλάδας , έτσι ώστε να διώχνονται όσοι χαρακτηριστούν ανεπιθύμητοι, ενώ θα εντείνει τις επιχειρήσεις αποτροπής των εξαθλιωμένων που ζητούν άσυλο στην ΕΕ. Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο εδώ και 4 χρόνια στο ανατολικό Αιγαίο και στα χερσαία εξωτερικά σύνορα της Ελλάδας, διεξάγεται η μεγαλύτερη μεικτή ευρωπαϊκή επιχείρηση που σχεδίασε και συντόνισε μέχρι σήμερα η υπηρεσία αυτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ