Κυριακή 14 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 14-6-2009

Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές με πιθανότητα τοπικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων. Ανεμοι: στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στα ανατολικά.

ΔΕΥΤΕΡΑ 15-06-2009

Γενικά αίθριος. Ανεμοι: στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο πιθανώς 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος καιρός θα επικρατήσει σήμερα αλλά και το επόμενο τριήμερο σε όλη τη χώρα, με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι σήμερα στο Ιόνιο δεν θα ξεπεράσουν τα 3-4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα φτάσουν τα 6-7 και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο τα 7-8 μποφόρ. Από αύριο πάντως προβλέπεται προοδευτική εξασθένηση των ανέμων στα 6-7 και την Τετάρτη στα 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Την Τετάρτη και την Πέμπτη από τα Βόρεια Βαλκάνια θα διέλθει μια διαταραχή στη μέση τροπόσφαιρα, η οποία θα προκαλέσει φαινόμενα αστάθειας στην Κεντρική και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Εκτός όμως από φαινόμενα αστάθειας, αυτό το διήμερο θα έχουμε μεταβλητούς ανέμους και άνοδο της θερμοκρασίας περίπου κατά τρεις-πέντε βαθμούς Κελσίου. Ετσι από τους 30-31 βαθμούς Κελσίου που θα έχουμε σήμερα, στα μέσα της εβδομάδας στα κεντρικά και στα νότια θα φτάσουμε στα επίπεδα των περίπου 35 βαθμών. Μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας προβλέπεται από την Παρασκευή και μετά κυρίως στην Ανατολική Ελλάδα και επικράτηση βορείου ρεύματος στα 4-5 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο στα 5-6 μποφόρ. Από πλευράς καιρικών φαινομένων προβλέπονται τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών το προσεχές Σαββατοκύριακο στη Βόρεια Ελλάδα. Στην περαιτέρω προοπτική του καιρού δεν προβλέπεται κάτι το αξιόλογο και η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, χωρίς όμως σημαντικές αποκλίσεις και μεταβολές.

ΑΤΤΙΚΗ

Σχεδόν αίθριος καιρός θα επικρατήσει σήμερα στην Αττική, με βορειοανατολικούς ανέμους 4-5 και τοπικά στα ανατολικά 5-6 μποφόρ και μέγιστη θερμοκρασία τους 30 βαθμούς Κελσίου. Από την Τρίτη και μετά προβλέπεται εξασθένηση των ανέμων και άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία στα μέσα της εβδομάδας (Τετάρτη και Πέμπτη) θα φτάσει τους 34-35 βαθμούς Κελσίου. Από την Παρασκευή και μετά προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια του νομού και μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας στους 33 βαθμούς. (Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα το δεύτερο δεκαήμερο είναι οι 31,2 βαθμοί και η απόλυτα μέγιστη οι 40,6 βαθμοί Κελσίου.)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ