Τετάρτη 3 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ «SIEMENS»
Στον ανακριτή η οικογένεια του Χ. Καραβέλα

Στην επιθυμία του πατέρα της, Χ. Καραβέλα (που διαφεύγει στην Γερμανία από την περασμένη βδομάδα) να ... εξασφαλίσει την οικογένειά του, λόγω προβλημάτων υγείας που είχε πριν από περίπου 6 χρόνια, απέδωσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους είναι συνδικαιούχος με τα άλλα μέλη της οικογένειας, η 23χρονη κόρη του πρώην διευθυντικού στελέχους της γερμανικής εταιρείας. Παράλληλα, στην απολογία της στον 4ο ειδικό ανακριτή, Ν. Ζαγοριανό, τόνισε πως δεν είχε καμία σχέση με αυτούς τους λογαριασμούς.

Μέχρι αργά το βράδυ, αναμενόταν να απολογηθούν οι άλλες δύο κόρες του Χ. Καραβέλα αλλά και η σύζυγός του ενώ αργότερα, θα αποφάσιζαν - Ανακριτής και Εισαγγελέας - για την ενοχή τους ή όχι.

Εξάλλου, στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται και οι άλλες δύο κόρες του Χ. Καραβέλα καθώς και η σύζυγός του, που επέστρεψαν από τη Ρόδο και το Παρίσι, όπου βρίσκονταν. Ολοι τους κατηγορούνται για συνέργεια σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος καθώς ήταν συνδικαιούχοι σε λογαριασμούς δύο τραπεζών της χώρας μας ενώ η σύζυγός του ήταν και σε λογαριασμούς τραπεζών του εξωτερικού, στους οποίους, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, είχαν εισρεύσει εκατομμύρια μάρκα από τα μαύρα ταμεία της «SIEMENS».

Πάντως η κίνηση αυτή της Εισαγγελίας και του ανακριτή, προκάλεσε έκπληξη στους νομικούς κύκλους της χώρας καθώς όπως ανέφεραν είναι μία πρωτοφανής εισαγγελική πρακτική, που δεν έχει στο παρελθόν να επιδείξει παρόμοιες ενέργειες σε ανάλογα περιστατικά.

  • Σήμερα αναμένεται να απολογηθούν στον Ν. Ζαγοριανό, οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι της υπόθεσης, ο Γ. Σκαρπέλης και ο Η. Γεωργίου.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ