Τετάρτη 3 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Να συναντηθούμε με χιλιάδες αγανακτισμένους ψηφοφόρους

Σε προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Κόρινθο μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Να αξιοποιηθούν στο έπακρο, στο διάστημα των λίγων μερών που απομένουν, τα μεγάλα πλεονεκτήματα που έχει το ΚΚΕ σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, κάλεσε προχτές ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος, μιλώντας στην Κόρινθο, την πρωτεύουσα ενός νομού όπου ο δικομματισμός «σπάει ρεκόρ», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Τα πράγματα αλλάζουν προς το χειρότερο και αυτό το καταλαβαίνει ο μισθωτός, ο αγρότης, ο αυτοαπασχολούμενος, ο νέος. Δεν πείθουν όπως έπειθαν παλιά τα μεγάλα λόγια, οι υποσχέσεις, τα εγκαίνια, όλο αυτό το σκηνικό που στήνεται με πλούσιο τηλεοπτικό χρόνο από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορούν να πείσουν γιατί υπάρχει η πραγματικότητα, η καθημερινότητα του λαού, η συσσώρευση προβλημάτων, τα αδιέξοδα που φορτώνονται καθημερινά στη λαϊκή οικογένεια, η καθημερινή αγωνία για να τα φέρει βόλτα και μάλιστα σε συνθήκες κρίσης του καπιταλισμού, του συστήματος της βαρβαρότητας», υπογράμμισε.

Και συμπλήρωσε: «Αλλάζουν και οι άνθρωποι. Κι αυτό πρέπει να το πιστέψουμε ακόμα πιο έντονα εμείς. Βγάζουν συμπεράσματα οι άνθρωποι και υπάρχουν δυνατότητες να συναντηθούμε μαζί τους, πόρτα - πόρτα, πρόσωπο το πρόσωπο. Να συναντηθούμε με χιλιάδες κόσμο απογοητευμένο, αγανακτισμένο, ψηφοφόρων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που δεν τους πιστεύουν πια. Με τη δύναμη των θέσεών μας και της δράσης μας, με αυτή την ακούραστη συμβολή και προσπάθεια που κάνουμε σαν ΚΚΕ στην εργατική τάξη, στους αυτοαπασχολούμενους, στην αγροτιά, στη νεολαία, μπορούμε να πείσουμε χιλιάδες κόσμο να κάνει τώρα το βήμα. Και δε φτάνει να πούμε ότι εμείς τα λέγαμε, ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι "μια από τα ίδια", ότι οι κυβερνήσεις αλλάζουν και τα προβλήματα μένουν.

Πρέπει να πείσουμε ότι μαζί μπορούμε. Οτι το βήμα που μπορεί να γίνει στις εκλογές μπορεί να δώσει νέα ώθηση, μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους. Δεν πρέπει να στείλουν στην αποχή τη διαμαρτυρία που υπάρχει. Δεν πρέπει να ακυρώσουν, ιδιαίτερα στη νεολαία, ένα από τα όπλα που έχει, την ψήφο, πέρα από τους αγώνες και την καθημερινή της δράση. Πρέπει να δώσουν απάντηση στην κυρίαρχη πολιτική που πιέζει το παρόν και το μέλλον. Δεν πρέπει και είναι σίγουρο ότι δε θα τους βγει αυτό το μπαράζ των δημοσκοπικών εντυπώσεων, αυτή η προσπάθεια να κατευθύνουν την απογοήτευση και την απαξίωση συνολικά στο να γυρίσει ο κόσμος την πλάτη γενικά κι αόριστα στην πολιτική για να μην ενοχοποιηθούν οι υπαίτιες πολιτικές.

Σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες κι οι προϋποθέσεις να δοθεί η απάντηση που πονάει την ολιγαρχία και τα κόμματά της και μέσα από τις κάλπες: Οτι τα λαϊκά στρώματα δεν είναι διατεθειμένα να πληρώσουν την κρίση του συστήματος, να χάσουν κι άλλο από αυτά που ήδη έχουν χάσει όλα αυτά τα χρόνια». Κι αυτή η «χασούρα», είπε, έχει άμεση σχέση με την ΕΕ.

Να χρεωθούν τα ψέματα που έλεγαν για την ΕΕ

Ο Ν. Σοφιανός σημείωσε ότι το ΚΚΕ επιμένει στην εκτίμησή του πως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι κόμματα του κεφαλαίου και δεν αλλάζουν. Ωστόσο, συνέχισε, «δεν φτάνει να απαξιωθούν μόνο αυτά τα κόμματα, πρέπει να απαξιωθεί περισσότερο και να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα στον ελληνικό λαό, στην εργατική τάξη, η αντίθεση με την ΕΕ της ολιγαρχίας, του κεφαλαίου, του ιμπεριαλισμού. Δεν είναι άλλο οι Βρυξέλλες, άλλο η Ελλάδα. Η καθημερινότητά μας καθορίζεται από αποφάσεις που παίρνονται στις Βρυξέλλες και που υλοποιούν οι ελληνικές κυβερνήσεις. Από στρατηγικές που πάρθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και δεν μπήκαν στον κόπο οι άλλοι που τις στήριξαν - πλην του ΚΚΕ - να πουν στον ελληνικό λαό τι σημαίνει Μάαστριχτ, απελευθέρωση των κεφαλαίων, των υπηρεσιών, των εμπορευμάτων. Σημαίνει να εκτινάσσεται το έλλειμμα της χώρας στα ύψη όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε στην ΕΕ, να πλημμυρίζουμε από εισαγόμενα προϊόντα, να δουλεύει ασύδοτα το κεφάλαιο, ιδιωτική "Ολυμπιακή", ιδιωτικός ΟΣΕ, ιδιωτικά λιμάνια, ιδιωτικές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες».

«Επειδή παραμύθιαζαν τον κόσμο για την ΕΕ, χρειάζεται να χρεωθούν αυτά τα ψέματα», είπε. Να θυμίσουμε, συνέχισε, τι έλεγαν: Οτι θα υπάρχει ανάπτυξη, ευημερία, ότι τα προϊόντα μας θα πουλιούνται στην αγορά των 300 εκατομμυρίων, ότι θα υπάρχει σύγκλιση των οικονομιών. Τι βλέπουμε σήμερα; Οτι η παντοδύναμη ΕΕ κλονίζεται σε μια κρίση που είναι κρίση του συστήματος και προσπαθεί να την ξεπεράσει ρίχνοντας τα βάρη ολοένα και περισσότερο σε όλους τους λαούς. Τεράστια κερδοφορία του κεφαλαίου, βίαιη αφαίρεση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, «πράσινη» και «μπλε» λιτότητα, ξεκλήρισμα της αγροτιάς. Από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του ευρώ οι εργαζόμενοι έχασαν τεράστια ποσά από την ανατίμηση. Από το 2000 το δημόσιο εξωτερικό χρέος της χώρας έχει μεγαλώσει κατά 600% και αυτό προέρχεται από την κυκλοφορία και από την προσαρμογή στα Προγράμματα Σταθερότητας. Τα λαϊκά νοικοκυριά από τα 6 δισ. που χρωστούσαν από στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια στις τράπεζες, σήμερα χρωστούν 117 δισ.

Ενας καταιγιστικός απολογισμός, ο οποίος πρέπει να αποδοθεί άνθρωπο τον άνθρωπο, τόνισε.

Ψήφος στο ΚΚΕ, ώθηση στο λαϊκό κίνημα

Ο Ν. Σοφιανός επισήμανε ακόμα ότι μόνο με τα υψηλά ποσοστά του ΚΚΕ, τα υψηλά ποσοστά της ανυπακοής και της απειθαρχίας στις αντιλαϊκές πολιτικές, θα δοθεί νέα ώθηση στο εργατικό και λαϊκό κίνημα να παλεύει για κατακτήσεις, για «ανάσες» μέχρι να πάρει την εξουσία. Υψηλό ποσοστό του ΚΚΕ σημαίνει ότι ο λαός δε νομιμοποιεί όλα αυτά τα μέτρα που παίρνονται σε βάρος του. Και, σημείωσε, οι τρεις ευρωβουλευτές που έχει σαν στόχο το ΚΚΕ, δε θα παλεύουν για να αλλάξουν την ΕΕ από τα μέσα, αλλά μαζί με τους ευρωβουλευτές των 21 ευρωπαϊκών κομμουνιστικών κομμάτων θα παλεύουν ώστε να αποκαλύπτεται και να δυσκολεύεται η αντιλαϊκή πολιτική που διαμορφώνεται στην ΕΕ.

Ετσι, κατέληξε, το διακύβευμα αυτών των εκλογών για όλο τον κόσμο που προβληματίζεται, που βλέπει «με μισό μάτι» την ΕΕ, είναι αν όλοι αυτοί θα στηρίξουν τη μόνη πολιτική δύναμη που αντιπαλεύει την ουσία της ΕΕ, χωρίς να σπέρνει αυταπάτες. Αν θα δώσουν, δηλαδή, ώθηση στη δύναμη του ίδιου του λαϊκού κινήματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με ισχυρό ΚΚΕ θα βάλουμε σφήνα στα σχέδιά τους, για να σταθεί ο λαός στα πόδια του(2019-05-10 00:00:00.0)
Βομβαρδίζουν με εκβιαστικά διλήμματα γιατί παίζουν στο ίδιο γήπεδο(2014-05-06 00:00:00.0)
Οταν ο Παναγόπουλος συναντά την Μέρκελ(2012-03-22 00:00:00.0)
Καταδικάστε την πολιτική που σας καταδικάζει(2010-10-09 00:00:00.0)
Εναρμονίστε την ψήφο με τα συμφέροντά σας(2009-09-10 00:00:00.0)
Κάλεσμα για συσπείρωση γύρω από το ΚΚΕ(2003-05-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ