Τετάρτη 3 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το σκάνδαλο της εκμετάλλευσης...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΒΡΕ, ΓΙΑ ΚΟΙΤΑ που όλοι ανακάλυψαν τώρα την Ουρουγουάη και τις «διαδρομές του μαύρου χρήματος». Κι έμειναν άναυδοι από έκπληξη...

Δηλαδή, πού ακριβώς είναι το ...περίεργο; Οντως, το σύστημα έχει πολλές πλευρές. Τους απολύτως νόμιμους τρόπους, για να εκμεταλλεύεται τους λαούς, και τους ...λιγότερο νόμιμους.

Τις «λεωφόρους» της κερδοφορίας, όπου κυκλοφορούν τα ...βαριά οχήματα (εταιρείες, πολυεθνικές, ναυτιλιακές, χρηματιστηριακές κ.λπ.), και τις «υπόγειες διαβάσεις», όπου τα στελέχη των εταιρειών αυτών - και όσοι μπλέκονται μαζί τους - κάνουν το «κομπόδεμά» τους.

Και τίποτε από αυτά δεν ...αντιβαίνει στο Διεθνές Δίκαιο, σας βεβαιώνουμε. Αλλωστε, και οι τοποτηρητές του Διεθνούς Δικαίου, τους ίδιους δρόμους ακολουθούν.

Ετσι, λοιπόν, όλοι αυτοί οι δρόμοι και παράδρομοι δεν ανήκουν σε ...χωριστό σχεδιασμό. Είναι ένα ενιαίο σχήμα, με τον ίδιο ακριβώς στόχο.

ΠΑΝΤΩΣ, Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ακολουθεί το «δρόμο της υπευθυνότητας», όπως δήλωσε, και δεν ξέρει από τέτοια πράγματα. Ολοι γύρω του φαίνεται να είναι ...ειδικοί στο θέμα, εκτός από αυτόν.

Ας του δώσουν λίγο τα φώτα τους, όμως. Να καταλάβει κι αυτός, βρε παιδί μου, πώς γίνονται τα κόλπα. Μη μένει στο σκοτάδι. Ενας αγνός υπεύθυνος ηγέτης, που όλοι τον εκμεταλλεύονται.


Γρηγοριάδης Κώστας

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, δεν το συζητάμε! Ακούνε για «οφ σορ», «μίζες», «ειδικά κονδύλια», και τους σηκώνεται η τρίχα. Πού φτάσαμε απορούν, σε τι κατάπτωση βρίσκεται η χώρα.

Στον καιρό τους, βλέπετε, όλα τούτα ήταν άγνωστες λέξεις. Οι υπουργοί τους συναλλάσσονταν τίμια με επιχειρηματίες, με όλα τα δεδομένα πάνω στο τραπέζι, λουσμένα από το φως της διαφάνειας.

Γιατί, βλέπετε, τότε οι επιχειρηματίες ήταν τίμιοι και δεν έβαζαν πάνω από όλα το κέρδος τους, έκαναν πράγματα για τον τόπο και τους πολίτες.

Τώρα τελευταία έγιναν παλιοχαρακτήρες...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ