Τετάρτη 3 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Να τιμωρηθεί η πολιτική τους

Η επικέντρωση της συζήτησης στα σκάνδαλα, λίγο πριν την κάλπη των ευρωεκλογών της Κυριακής, από τα κόμματα της πλουτοκρατίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έχει πρωταρχικό στόχο να αποπροσανατολιστούν τα λαϊκά στρώματα. Σε αυτό σιγοντάρουν με τον τρόπο τους και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Αυτό που επιδιώκουν είναι να μη φανεί ότι μήτρα των σκανδάλων, από τα «ομόλογα» και το Βατοπέδι μέχρι τις «άγονες γραμμές» της ακτοπλοΐας, την «Ζήμενς» και τις μίζες, είναι το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα, που στηρίζουν και εκτρέφουν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τις πολιτικές τους, οι οποίες είναι σε πλήρη εναρμόνιση με τις πολιτικές του ευρωπαϊκού κεφαλαίου και της ΕΕ. Καπιταλισμός χωρίς «σκάνδαλα» δε νοείται. Και αν υποθετικά πούμε ότι μπορεί να υπάρξει, πάλι το μεγαλύτερο σκάνδαλο θα είναι η «νόμιμη» κλεψιά του εργάτη, του εργαζόμενου, από τον καπιταλιστή, δηλαδή από αυτόν που κατέχει τα μέσα παραγωγής και λυμαίνεται τον πλούτο που μόνον οι εργαζόμενοι παράγουν.

Οι Κ. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου από τα προεκλογικά μπαλκόνια, όλες αυτές τις μέρες, επιδίδονται σε ένα ρεσιτάλ «ηθικότητας», ότι ο ένας «θα μπήξει το μαχαίρι πιο βαθιά στο κόκκαλο» από τον άλλο, ότι «θα φέρει την πραγματική κάθαρση, για να μπούνε κανόνες στην αγορά» και άλλα τέτοια. Ολα αυτά είναι μια καθαρή απάτη. Και ο λαϊκός κόσμος έχει αρχίσει να τους παίρνει χαμπάρι. Καταλαβαίνει ότι σκάνδαλο είναι η ίδια η πολιτική τους, που τη βιώνουν στο πετσί τους:

-- Είναι οι μισθοί των εργατών και οι συντάξεις των απόμαχων της δουλειάς, που δεν φτάνουν ούτε για τα μισά του μήνα.

-- Είναι το γεγονός ότι πληρώνουν χοντρά τη λεγόμενη δημόσια Υγεία - Πρόνοια, Παιδεία, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό των παιδιών τους.

-- Είναι οι απολύσεις, που γίνονται όταν οι επιχειρηματίες, που ...κλαίγονται για την κρίση, επιδοτούνται αδρά απο το κράτος τους.

-- Είναι οι απλήρωτοι ναυτεργάτες στα καράβια του Αγούδημου.

-- Είναι η τρομοκρατία της εργοδοσίας της πολυεθνικής «Τζάμπο», που με τις πλάτες των κυβερνώντων θέλει να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση.

Αυτά είναι μόνο λίγα ενδεικτικά παραδείγματα, που δείχνουν ότι η ταξική πάλη, η ρήξη με το κεφάλαιο (και τα συνακόλουθα σκάνδαλά του) αποτελεί την μόνη διέξοδο για τα λαϊκά στρώματα.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ της διαλεύκανσης όλων των υποθέσεων σκανδάλων, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, πως δεν έχει καμία αυταπάτη ότι το καπιταλιστικό σύστημα θα τα κουκουλώσει. Και, ταυτόχρονα, οι κομμουνιστές με τη δράση και την πράξη τους συμβάλλουν να δυναμώσει το κίνημα. Βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, αντιπάλεψαν απολύσεις, προετοίμασαν την αντίσταση και την αντεπίθεση. Δεν έσπειραν αυταπάτες για κοινωνική συναίνεση, ταξική συνεργασία, για κοινωνική ΕΕ, όπως οι οπορτουνιστές του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό το ΚΚΕ δικαιούται να λέει στα λαϊκά στρώματα ότι η κόκκινη ψήφος την Κυριακή στην ευρωκάλπη, που θα τιμωρήσει τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, θα δώσει νέες δυνατότητες, νέα όπλα στον αγώνα τους.


Δημήτρης ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ