Τετάρτη 20 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ είναι η γνήσια αποδοκιμασία της ΕΕ

Να αποδοκιμαστεί η ΕΕ, που ευθύνεται για τα δεινά του λαού, μέσα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, τόνισε ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στον Παλαμά Καρδίτσας χτες.

Αναφερόμενος στις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη, σημείωσε πως «το ελπιδοφόρο είναι ότι ο λαός της περιοχής ούτε στιγμή δεν κάθισε με σταυρωμένα χέρια. Ολο το προηγούμενο διάστημα αναπτύχθηκαν και είναι σε εξέλιξη πολύμορφοι ελπιδοφόροι, συντονισμένοι, ενωτικοί αγώνες. Κοινοί αγώνες της εργατικής τάξης, των βιοπαλαιστών αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών, της νεολαίας και των συνταξιούχων, που όλοι τους είναι πολλαπλά πληγέντες».

Σημείωσε τις ευθύνες όλων των κομμάτων, που η πολιτική τους «επέτρεψε τέτοιες πλημμύρες να ρημάξουν τις ζωές τόσων οικογενειών» και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση και η ΕΕ δεν μπορούν «να εγγυηθούν ούτε την ουσιαστική αποζημίωση ούτε και την ουσιαστική αποκατάσταση των πληγών από τις πλημμύρες». Πρόσθεσε ότι «πάντα έβλεπαν κι έτσι βλέπουν ως κόστος τις λαϊκές ανάγκες, όπως τα αντιπλημμυρικά, τα εγγειοβελτιωτικά έργα, τις αναγκαίες υποδομές».

Μιλώντας για το master plan της ολλανδικής εταιρείας HVA για τη Θεσσαλία, που αθωώνει τις κυβερνήσεις που άφησαν αθωράκιστο τον κάμπο, στοχοποιεί τους αγρότες και προτείνει ορισμένα έργα με βάση τη λογική κόστους - οφέλους, σημείωσε πως «αυτές οι κατευθύνσεις δεν είναι ασφαλώς κάποια εφεύρεση της ολλανδικής εταιρείας, αλλά βασίζονται πάνω απ' όλα σε Οδηγίες της ΕΕ όπως αυτή για τις πλημμύρες του 2007 που χαρακτηριστικά αναφέρει: Τα κράτη - μέλη θα πρέπει να βασίζουν τις αξιολογήσεις, τους χάρτες και τα σχέδια (...) που δεν συνεπάγονται υπερβολικό κόστος και λένε μάλιστα ότι τα έργα γίνονται με βάση εκτίμηση μεγαλύτερου κίνδυνου πλημμύρας, ενώ στο κυνικό ξεδιάλεγμα που κάνουν, οι αραιοκατοικημένες περιοχές δεν έχουν την ίδια αξία με τις πυκνοκατοικημένες».

Ο Κ. Παπαδάκης υπογράμμισε επίσης ότι «όσα διαβάζουμε στο ολλανδικό σχέδιο που σερβίρει η κυβέρνηση της ΝΔ είναι η προσωποποίηση της ΚΑΠ, που έχει βγάλει από τα ρούχα τους αγρότες από άκρη σε άκρη σε όλη την Ευρώπη, είναι η λεγόμενη "πράσινη μετάβαση" που προωθεί την "πράσινη" και "ευφυή" γεωργία, επιταχύνοντας το ξεκλήρισμα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων, τη συγκέντρωση γης και παραγωγής, την ένταση της εμπορευματοποίησης των υδάτων και την αύξηση του κόστους άρδευσης και ύδρευσης».

Ανέφερε ακόμα ότι «όλοι τους τις συνδιαμόρφωσαν και τις έχουν ψηφίσει όλα τα κόμματα στην Ευρωβουλή και στο ελληνικό Κοινοβούλιο, όλοι τους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ (και αυτοί που έφυγαν κι αυτοί που έμειναν), ΠΑΣΟΚ και Βελόπουλος».

Ο Κώστας Παπαδάκης αναφέρθηκε στον αγώνα επιβίωσης των αγροτών, τονίζοντας ότι «ο μεγαλειώδης αγώνας των βιοπαλαιστών αγροτών με τα μπλόκα που στήθηκαν στον Παλαμά, σε όλη τη Θεσσαλία και ανά την Ελλάδα ξεγύμνωσαν την ΚΑΠ και την γκριζο-πράσινη στρατηγική της ΕΕ, φανέρωσαν ότι εξαιτίας αυτών ξεκληρίζονται οι μικρομεσαίοι αγρότες, απογειώνεται το κόστος παραγωγής, το αγροτικό ρεύμα και πετρέλαιο, ενώ αντίθετα γιγαντώνουν οι μεγάλοι αγροτοβιομηχανικοί όμιλοι».

Απέναντι σε όλα αυτά σημείωσε ότι υπάρχει το ΚΚΕ, που καλεί τον λαό «σε κοινή αγωνιστική συμπόρευση» σημειώνοντας πως «στο Ευρωκοινοβούλιο, η σύμπλευση εκτινάσσεται» μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Υπογράμμισε ότι «όταν όλοι οι άλλοι έσπερναν αυταπάτες για ζωή με χρυσά κουτάλια», το ΚΚΕ «είπε έγκαιρα ότι η ΕΕ είναι μια φυλακή των λαών, γιατί είναι ένωση των μονοπωλίων. Η ΕΕ δεν μπορεί να μετατραπεί σε φιλολαϊκή, να βελτιωθεί, μόνο χειρότερη μπορεί να γίνει». Τόνισε ότι το ΚΚΕ θέλει να εκφράσει τον κόσμο που δηλώνει ότι στις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη θέλει να αποδοκιμάσει την ΕΕ. «Λέμε σε όλους αυτούς: Εχετε επιλογή, να το κάνετε με τον πιο γνήσιο τρόπο, έχετε το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ», σημείωσε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο λαός να καταδικάσει την πολιτική που τον αφήνει απροστάτευτο(2024-05-08 00:00:00.0)
«Συνεχίζουμε τον αγώνα, ούτε βήμα πίσω από τις δίκαιες διεκδικήσεις»(2024-03-06 00:00:00.0)
Κοροϊδία η «επαναδιαπραγμάτευση» της ΚΑΠ, οι βιοπαλαιστές αγρότες συνεχίζουν τον αγώνα τους(2024-02-28 00:00:00.0)
Μεγάλος σταθμός το αυριανό μεγάλο συλλαλητήριο με τα τρακτέρ(2024-02-08 00:00:00.0)
Με πάνω από 1.500 τρακτέρ στα μπλόκα η μάχη συνεχίζεται και δυναμώνει(2024-02-02 00:00:00.0)
Επικαλείται τον αντιδραστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ για να μην αποζημιώνει 100% τους αγρότες(2020-11-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ