Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΕΣ 2024
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Μεγάλος σταθμός το αυριανό μεγάλο συλλαλητήριο με τα τρακτέρ

Στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, μαζί με σωματεία και μαζικούς φορείς

Με στόχο η πάλη για την επιβίωση των βιοπαλαιστών αγροτών να γίνει ευρύτερα λαϊκή υπόθεση, το Μπλόκο της Καρδίτσας, στο οποίο βρίσκονται περίπου 1.000 τρακτέρ, παίρνει μέτρα για την καλύτερη οργάνωση της πάλης και προχωρά σε μια σειρά από πολύμορφες δράσεις τις επόμενες μέρες.

Ετσι, αύριο, Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ. θα γίνει μεγάλο συλλαλητήριο με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Το δικό τους «παρών» μάλιστα στο συλλαλητήριο αναμένεται να δώσουν εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς της Καρδίτσας και των Φαρσάλων.

Στο κάλεσμά της η Συντονιστική Επιτροπή του μπλόκου επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η λαϊκή συμπαράσταση μάς οπλίζει με κουράγιο, αντοχή και αισιοδοξία, δίνει δύναμη και αποτελεσματικότητα στον αγώνα μας. Οι αγρότες έχουμε κοινά προβλήματα με τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Εμείς πουλάμε φτηνά τα προϊόντα μας, αλλά αυτά φτάνουν πανάκριβα στη λαϊκή κατανάλωση για να αυγαταίνουν τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων, μιας χούφτας πλουτοκρατών που εκμεταλλεύονται τον μόχθο μας και κερδοσκοπούν σε βάρος της τσέπης του λαού μας.

Η μεγάλη ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ, στα καύσιμα, στα νοίκια των παιδιών μας που σπουδάζουν, οι διογκωμένοι λογαριασμοί για το ηλεκτρικό ρεύμα, τη θέρμανση, το νερό, το τηλέφωνο, τα άλλα έξοδα της λαϊκής οικογένειας έχουν εκτοξεύσει στα ύψη το κόστος της ζωής μας.

Βγήκαμε με τα τρακτέρ στους δρόμους επειδή αντιμετωπίζουμε πρόβλημα επιβίωσης. Οι ολοκληρωτικές καταστροφές στην παραγωγή μας από τις πλημμύρες μάς έχουν αφήσει χωρίς εισόδημα, ενώ ζούμε με την αγωνία αν και πότε θα μπορέσουμε ξανά να παράγουμε. Ταυτόχρονα παραμένουν και συνεχώς μεγαλώνουν τα προβλήματα που σχετίζονται με το υψηλό κόστος παραγωγής και τις περικοπές στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ. Η κυβέρνηση, ενώ στα λόγια αναγνωρίζει το μέγεθος των προβλημάτων μας και το δίκαιο των αιτημάτων μας, στην πράξη δεν κάνει κάτι ουσιαστικό για να μας βοηθήσει. Υπόσχεται μερικά ψίχουλα για να μας κοροϊδέψει και να φύγουμε από τα μπλόκα. Ομως, όσο νηστικοί κι αν είμαστε, δεν πρόκειται να αρκεστούμε στα ψίχουλα. Δεν ζητάμε πολλά, αλλά τα άκρως αναγκαία για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε και να συνεχίσουμε να παράγουμε».

«Παλεύουμε με τους συναδέλφους μας σε όλη τη χώρα για την ικανοποίηση από την κυβέρνηση των τεσσάρων κεντρικών αιτημάτων που αφορούν σε όλους τους αγρότες της Ελλάδας», σημειώνει ακόμα η Συντονιστική Επιτροπή, επαναφέροντας τις δίκαιες διεκδικήσεις των βιοπαλαιστών, ενάντια στη νέα ΚΑΠ της ΕΕ, για μείωση του κόστους παραγωγής, για αναπλήρωση εισοδήματος, τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, αποζημιώσεις στο 100%, μέτρα προστασίας κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με πάνω από 1.500 τρακτέρ στα μπλόκα η μάχη συνεχίζεται και δυναμώνει(2024-02-02 00:00:00.0)
Με το κεφάλι ψηλά συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα επιβίωσης(2023-02-22 00:00:00.0)
Με αποφασιστικότητα συνεχίζουν τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά τους(2023-02-08 00:00:00.0)
Απέναντι στην κυβερνητική αδιαλλαξία, παραμένουν στους δρόμους του αγώνα(2023-02-07 00:00:00.0)
Δίνουν μάχη επιβίωσης, διεκδικούν μείωση του κόστους παραγωγής και ενίσχυση του εισοδήματος(2023-01-28 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν τον αγώνα επιβίωσης με μπλόκα από τις 4 Φλεβάρη(2022-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ