Τετάρτη 20 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν επιτρέπεται το δικαίωμα στο καθαρό - ποιοτικό νερό να είναι ζητούμενο στον 21ο αιώνα

Περιοδεία του Νίκου Αμπατιέλου στην Αίγινα

Περιοδεία στην Αίγινα μαζί με κλιμάκιο της ΚΟΒ Αίγινας του ΚΚΕ πραγματοποίησε την Παρασκευή και το Σάββατο ο βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Αμπατιέλος. Στο κλιμάκιο συμμετείχε επίσης ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αίγινας, Παναγιώτης Ηλίας.

Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε με τους εργαζόμενους της επιχείρησης «Κρητικός», με επαγγελματίες της πόλης καθώς και στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο καφέ - εστιατόριο «Μηλοκύδωνο», κύριο ζήτημα αποτέλεσε η κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι με την υδροδότηση από τις γεωτρήσεις μετά τη βλάβη στον υποθαλάσσιο αγωγό εδώ και δύο μήνες σχεδόν.

Ο Ν. Αμπατιέλος τόνισε ότι δεν επιτρέπεται το δικαίωμα στο καθαρό, ποιοτικό νερό - χωρίς κινδύνους για την υγεία - να είναι ζητούμενο στον 21ο αιώνα. Ούτε για ένα τόσο μεγάλο έργο 23 εκατομμυρίων ευρώ, που έχει πληρωθεί από τους φορολογούμενους και τους κατοίκους της Αίγινας, να μη διασφαλίζεται η σωστή λειτουργία του. Ανέδειξε την αιτία του προβλήματος της εμπορευματοποίησης του νερού, μέσα και από τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Παράλληλα με την ανάδειξη του προβλήματος μέσω της κοινοβουλευτικής Ερώτησης από το ΚΚΕ, μέσω των ανακοινώσεων της ΚΟΒ και των παρεμβάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, επισήμανε την ανάγκη παραπέρα ανάπτυξης των αγωνιστικών διαθέσεων και δράσης από τον ίδιο τον αιγινήτικο λαό. Τα ελπιδοφόρα μηνύματα του τελευταίου διαστήματος δείχνουν τον δρόμο που «σπάει ο τσαμπουκάς» της κυβέρνησης ή το αφήγημα της δήθεν κανονικότητας, με την ακρίβεια να καλπάζει στα ύψη, είπε. Αναφέρθηκε επίσης στη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση και τις συγκεντρώσεις στις 28 Φλεβάρη, στους αγώνες του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος, των υγειονομικών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και της Υγείας, καθώς και στις μαζικότατες αγροτικές διεκδικήσεις με τα δίκαια αιτήματά τους, στα θετικά βήματα παραπέρα μαχητικοποίησης και οργάνωσης της εργατικής τάξης σε κλάδους και χώρους δουλειάς.

Σημείωσε ακόμα ότι το ΚΚΕ καλεί σε συνέχεια των αγωνιστικών δράσεων ενάντια στη βαθιά εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στην αποστολή της φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, απαιτώντας καμία συμμετοχή στο μακελειό.

Ενώ, τέλος, απηύθυνε κάλεσμα καταδίκης της ΕΕ και των κομμάτων που πίνουν νερό στο όνομά της και αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση, σπάζοντας τα δεσμά της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ