Τετάρτη 20 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Με καταστολή και κοροϊδία απέναντι στον λαό

Σε νέο κρεσέντο αυταρχισμού και κοροϊδίας απέναντι στον λαό και τη νεολαία προχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχε χτες το πρωί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Εμφανώς πιεσμένος από τις μεγαλειώδεις φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε συνέχεια στην καταστολή στα πανεπιστήμια και στην προσπάθεια να συκοφαντήσει τους αγώνες των φοιτητών, φτάνοντας να ζητάει ως και διαγραφές όσων φοιτητών αγωνίζονται (βλέπε αναλυτικά και σελίδα 13)!

Στη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας εστίασε στην ακρίβεια, επαναλαμβάνοντας το αφήγημα ότι «οι παρεμβάσεις οι οποίες έγιναν από το υπουργείο Ανάπτυξης έχουν οδηγήσει σε αισθητές μειώσεις σε μια σειρά από καταναλωτικά προϊόντα». Τα ίδια επαναλαμβάνει εδώ και ενάμιση χρόνο, αποσιωπώντας ότι όλα τα πολυδιαφημισμένα μέτρα της κυβέρνησης στόχο έχουν την εξασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και όχι την ελάφρυνση του λαού.

Τέλος, στάθηκε και στα ζητήματα που αφορούν την αποκατάσταση των καταστροφών στη Θεσσαλία, θέτοντας την «ανάγκη να στρέψουμε στρατηγικά το βλέμμα μας στη Θεσσαλία, με σημαντικά έργα υποδομής, τα οποία θα θωρακίσουν την Περιφέρεια Θεσσαλίας από πλημμυρικά φαινόμενα και θα μας επιτρέψουν να διαχειριζόμαστε καλύτερα τους υδάτινους πόρους». Κι αυτό όταν η διαχείριση των υδάτων στην περιοχή, κατά τους Ολλανδούς μελετητές που αξιοποίησε η κυβέρνηση για να εμφανίσει με επιστημονικοφανή μανδύα την αντιλαϊκή πολιτική της, πρέπει να γίνει με βάση τα εγκληματικά κριτήρια του κόστους - οφέλους και των αντοχών της οικονομίας, που άφησαν τον κάμπο στο έλεος των πλημμυρών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ