Τρίτη 24 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
"Θωρηκτό" η Βουλιαγμένη

Η Βουλιαγμένη και τα Χανιά ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι της 7ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα πόλο της Α1 ανδρών, αφού με τις νίκες τους επί της Πάτρας και της Χίου αντίστοιχα έδωσαν νέα πνοή στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Στην Πάτρα οι "μπέμπηδες", σωστό "θωρηκτό", επικράτησαν της τοπικής ομάδας με 7-5 και αναρριχήθηκαν έτσι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, μειώνοντας τη διαφορά από τους δεύτερους Πατρινούς στον ένα πόντο.

Η φάση που σημάδεψε τον αγώνα έγινε στο 5 του τρίτου εννιαλέπτου, όταν ο αποβλήθηκε για 20 ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Ζησιμάτος. Τα "κάστανα από τη φωτιά" ανέλαβε να βγάλει ο Μ. Γεωργαράς, αλλά η Βουλιαγμένη βρήκε την ευκαιρία να ξεφύγει στο σκορ και να μετατρέψει το 3-3 σε 5-3. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Γιώργος Αφρουδάκης των πρωταθλητών, που σημείωσε 3 τέρματα.

Τα εννίαλεπτα του παιχνιδιού ήταν: 2-1, 2-2, 1-3, 1-1.

Σπουδαία νίκη πέτυχαν στην έδρα τους και τα Χανιά, αφού επικράτησαν της Χίου με 19-14 και ήδη φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Μορφή του αγώνα ήταν ο Αμερικανός των Χανίων Κοπ, που πέτυχε 8 γκολ. Αντίθετα, τα 7 γκολ που πέτυχε ο Απανασένκο αποδείχτηκαν λίγα για τη Χίο, που δεν μπόρεσε να φύγει αλώβητη από μια δύσκολη έδρα.

Στον Πειραιά ο Ολυμπιακός δε δυσκολεύτηκε να επικρατήσει με 14-5 του συμπολίτη του Εθνικού, ο οποίος αγωνίστηκε με τους εφήβους λόγω των γνωστών προβλημάτων στις σχέσεις παικτών - διοίκησης.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Κέρκυρα - ΟΦΘ 13-10, Γλυφάδα - Πανιώνιος 20-4, Ηλυσιακός - Χαλκίδα 10-10.

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 14, Πάτρα 11, Χανιά 10, Χαλκίδα 10, Γλυφάδα 6, Χίος 6, Ηλυσιακός 6, ΟΦΘ 5, Κέρκυρα 4, Εθνικός 2, Πανιώνιος 0.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ