Τρίτη 24 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΛΗ - "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ '98"
Απέτυχαν οι πειραματισμοί

Οι πειραματισμοί της παγκόσμιας ομοσπονδίας, στην προσπάθεια να κάνει πιο θεαματική την ελληνορωμαϊκή πάλη, απέτυχαν παταγωδώς. Το "γκραν πρι" που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στη Νίκαια, πρόσφερε ελάχιστες συγκινήσεις, ενώ ουκ ολίγες φορές οι παλαιστές πάλευαν επί ματαίω για τον έναν και μοναδικό βαθμό που θα τους έδινε τη νίκη. Η κατάργηση της τεχνικής ποινής είχε ως αποτέλεσμα πολλοί αγώνες να οδηγηθούν σε τρίλεπτη παράταση, όπου κι εκεί οι κουρασμένοι παλαιστές δεν είχαν να προσφέρουν τίποτα. Επιπλέον ελάχιστα ήταν... τα κόλπα στο κέντρο του ταπί, όπου έχει δημιουργηθεί η πράσινη ζώνη και τα οποία θα έδιναν διπλάσιους βαθμούς.

Στον αγωνιστικό τομέα κυριάρχησαν οι παλαιστές της Λευκορωσίας, όπου συγκέντρωσαν 34 βαθμούς με 4 χρυσά, 1 αργυρό και 2 χάλκινα μετάλλια. Η ελληνική ομάδα έμεινε στην 7η θέση με 12 βαθμούς και ένα αργυρό μετάλλιο. Το κατέκτησε ο Γιάννης Σάββας στην κατηγορία των 85κ. Στον τελικό ηττήθηκε από τον Κιργίσιο Σαναντμπάεφ με 0-3 σημεία. Στο μικρό τελικό της κατηγορίας των 97κ. αγωνίστηκε ο Ξ. Κουτσιούμπας. Οι πρωταθλητές δεν κατέβηκαν τελικά να αγωνιστούν, γεγονός που δημιουργεί νέα προβλήματα. "Μετά την απαράδεκτη στάση που τήρησαν απέναντί μου, δεν πρόκειται να δεχτώ τους πρωτεργάτες της αποχής πίσω στην Εθνική" δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Γκ. Σαπούνοφ.

Οι νικητές κατά κατηγορία: 54κ: Μαγκεράμοφ (Λευκ.), 58κ: Πετρένκο (Λευκ.), 63κ: Μανουχιά (Καζ.), 69κ: Γιουρέτσκο (Γερμ.), 76κ: Χαν (Γερμ.), 85κ: Σαναντμπάεφ (Κιρκ.), 97κ: Λιστβάν (Λευκ.), 130κ: Ντζιαμπέλκα (Λευκ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ