Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Πόλεμο «μέχρις εσχάτων» βλέπουν οι τζιχαντιστές στο Ιντλίμπ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Με φόντο τις νέες απειλές για πιθανή κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΗΠΑ στη Συρία από τον Αμερικανό σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Μπόλτον, εμφανίστηκε χτες στο προσκήνιο μετά από πολύ καιρό ο αρχηγός της νέας «συμμαχίας» οργανώσεων τζιχαντιστών της «Αλ Κάιντα», Αμπού Μοχάμεντ αλ Γκολάνι, που ηγείται της λεγόμενης «Επιτροπής Απελευθέρωσης του Λεβάντε».

Μιλώντας από το τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, ο αλ Γκολάνι διαβεβαίωσε πως θα πολεμήσει «μέχρις εσχάτων». Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο αλ Γκολάνι ισχυρίστηκε ότι στο Ιντλίμπ δεν θα επαναληφθούν οι εκούσιες παραδόσεις αντικαθεστωτικών, όπως έγιναν σε άλλα μέρη της Συρίας. Απείλησε δε με αντίποινα χαρακτηρίζοντας «προδότες» όλους όσοι επιχειρήσουν να παραδοθούν στο συριακό στρατό.

Το μήνυμα του αρχηγού των τζιχαντιστών εμφανίζεται λίγες βδομάδες αφότου αεροσκάφη της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν φυλλάδια σε περιοχές της επαρχίας Ιντλίμπ καλώντας τον πληθυσμό να πάρει αποστάσεις από τους τζιχαντιστές και να συνεργαστεί με το στρατό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ