Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ Ν. ΑΧΑΪΑΣ
Καμία υπογραφή για αλλαγή σύμβασης και μείωση μισθών

Την εκβιαστική τακτική της διοίκησης του Κωνσταντοπουλείου Ευγηρείου Πατρών καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδ. Δικαίου και ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας.

Οπως σημειώνει το Σωματείο, όλο το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι του Κωνσταντοπουλείου δέχονταν συνεχείς πιέσεις από την εργοδοσία και την πλειοψηφία του επιχειρησιακού τους σωματείου για μειώσεις μισθών που επικαλούνται την άσχημη οικονομική κατάσταση του ιδρύματος.

Μετά από την παρέμβαση του Κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων, του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και του δημάρχου Πατρέων, Κ. Πελετίδη, στη διοίκηση του Κωνσταντοπουλείου συμφωνήθηκε να υπάρξει το επόμενο διάστημα τριμερής συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, προκειμένου να απαιτηθεί η πλήρης χρηματοδότηση όλων των ιδρυμάτων Πρόνοιας της περιοχής και να εξασφαλιστούν έτσι οι θέσεις εργασίας και οι μισθοί των εργαζομένων σε αυτά.

Ωστόσο, η διοίκηση του Κωνσταντοπουλείου δεν περίμενε καν την έκβαση αυτής της συνάντησης, και την περασμένη Τετάρτη (8/8) αποφάσισε να καλέσει έναν έναν τους εργαζόμενους και να προσπαθήσει να τους επιβάλει εκβιαστικά να υπογράψουν ατομική σύμβαση εργασίας με μείωση του μισθού τους.

Το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία - Πρόνοια καταγγέλλει τη συγκεκριμένη ενέργεια της διοίκησης και καλεί τους εργαζόμενους του Κωνσταντοπουλείου Ευγηρείου Πατρών:

  • Να μην υπογράψουν αλλαγή σύμβασης και μειώσεις μισθών!
  • Να μη λυγίσουν στο φόβο και στον εκβιασμό της απόλυσης!
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσπάθεια μείωσης μισθών στο Κωνσταντοπούλειο Ιδρυμα (2018-09-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org