Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
Πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος ο Τεντόγλου

Ο «χρυσός» Μ. Τεντόγλου

Eurokinissi Sports

Ο «χρυσός» Μ. Τεντόγλου
Το πρώτο μετάλλιο του ελληνικού στίβου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου ήρθε από τον Μίλτο Τεντόγλου. Ο 20χρονος πρωταθλητής του μήκους, χάρη σε ένα άλμα στα 8,25 μ. στην πέμπτη του προσπάθεια, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ο ταλαντούχος αθλητής επιβεβαίωσε τις προσδοκίες που υπήρχαν και πήρε το πρώτο του μετάλλιο σε επίπεδο ανδρών.

Ο τελικός άρχισε ιδανικά για τον Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος στο πρώτο του άλμα έκανε την καλύτερη επίδοση με 7,96 μ. Στο αμέσως επόμενο άλμα ο Γερμανός Φαμπιάν Χέινλε με άλμα στα 8,13 μ. πήρε εκείνος τα ηνία του αγώνα, με τον Ουκρανό Σέρχι Νικιφόροβ να απαντά αμέσως με την ίδια επίδοση. Ο Μίλτος Τεντόγλου δεν είχε πει όμως την τελευταία του λέξη. Με άλμα στα 8,25 μ. στην πέμπτη του προσπάθεια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο αφού κανένας δεν μπόρεσε να τον ξεπεράσει στη συνέχεια.

Στον τελικό της δισκοβολίας, που θα γίνει αύριο Σάββατο προκρίθηκε η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετείχε στο Α΄ προκριματικό γκρουπ και με καλύτερη βολή (την 3η) στα 56,52 μ. κατετάγη 5η και 12η στο σύνολο. Την κορυφαία επίδοση των προκριματικών σημείωσε με 64,54 μ. η Σάντρα Πέρκοβιτς (Κροατία), το μεγάλο όνομα του αγωνίσματος που στοχεύει σε έναν 5ο συνεχή ευρωπαϊκό τίτλο.

Στους σημερινούς ημιτελικούς των 110 μ. εμπ. ανδρών προκρίθηκε ο Κώστας Δουβαλίδης παρά το γεγονός ότι δεν έκανε καλή κούρσα και τερμάτισε μόλις 4ος στη σειρά του με 13.68.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ