Πέμπτη 19 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Να αντισταθούμε στα σχέδια συγκέντρωσης του κλάδου των ταξί

Μιλά στον «Ριζοσπάστη» ο Π. Μαυρίκης, εκ μέρους των Επιτροπών Αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ

Τη «συμπαιγνία» κυβέρνησης - συνδικαλιστικής πλειοψηφίας καταγγέλλει μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» ο Παναγιώτης Μαυρίκης, εκ μέρους των Επιτροπών Αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ στα ταξί, υπενθυμίζοντας χαρακτηριστικά τις θριαμβολογίες της συνδικαλιστικής ηγεσίας ότι τάχα «η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τον κλάδο» και πως... «κατάφερε να περιορίσει τη μείωση του ωραρίου εκμίσθωσης μόνο στα νησιά και μόνο για τη θερινή σεζόν»!

«Αυτό είναι το πρώτο βήμα για την πλήρη ''απελευθέρωση'' του ωραρίου σε ολόκληρη τη χώρα», τονίζει. «Φαίνεται ότι οι μεγάλες εταιρείες που επιθυμούν να καρπωθούν το "φιλέτο" των επιβατικών μεταφορών κέρδισαν ακόμη περισσότερο έδαφος και είναι βέβαιο ότι δεν θα σταματήσουν μέχρι να υλοποιηθεί ολόκληρος ο σχεδιασμός τους, αξιοποιώντας όλα τα μέσα που τους παρέχει το αστικό κράτος. Ηδη οι ψηφιακές πλατφόρμες συγκεντρώνουν καθημερινά μεταφορικό έργο και οι συνάδελφοι εξαιτίας της αναδουλειάς αναγκάζονται να προσφύγουν σε αυτές καταθέτοντας μεγάλο ποσοστό του τζίρου τους. Φυσικά αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να πάει μακριά, η επέκταση αυτών των εταιρειών στον κλάδο και η είσοδος και άλλων συναδέλφων στις υπηρεσίες τους, θα εξανεμίσουν στο τέλος το όποιο πρόσκαιρο όφελος έχει κανείς σήμερα εξαιτίας της διευκόλυνσης που του παρέχουν στην ανεύρεση πελατών. Στο τέλος θα του μείνει μόνο το εξτρά ''καπέλο'' που θα καταβάλλει στην εταιρεία και τα τεράστια κόστη που έχει να καταβάλει για τη συντήρηση του οχήματος, την υπερφορολόγηση, τις ασφαλιστικές εισφορές. Παράλληλα βλέπουμε το ξενοδοχειακό κεφάλαιο και τις μεγάλες εταιρείες ενοικίασης οχημάτων να επεκτείνουν συνεχώς τη δραστηριότητά τους σε βάρος μας, έχοντας πλέον αποκτήσει το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής κίνησης».

«Απαιτείται σήμερα, πριν να είναι αργά, οι συνάδελφοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να αντισταθούν στα σχέδια συγκεντροποίησης του κλάδου μας από τις μεγάλες εταιρείες», επισημαίνει. «Να αντιληφθούν τη νέα αρνητική κατάσταση που διαμορφώνεται και να προσανατολίσουν την πάλη τους σε διεκδικήσεις ανακούφισης για τα οξυμένα προβλήματα και ταυτόχρονα να παλέψουν για συνολικές ρήξεις και ανατροπές».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατέθεσε υπόμνημα με αιτήματα για την προστασία των διανομέων (15/1/2019)
Σύσκεψη για την κυριακάτικη αργία και το ωράριο (7/6/2018)
Συστάθηκε Γραμματεία Λαϊκών Αγορών της ΠΑΣΕΒΕ (8/10/2014)
Ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ για την κυριακάτικη αργία (6/9/2013)
Κάτω τα χέρια απ' τις συντάξεις (13/6/2013)
Ρουσφέτι... οδικής βοήθειας (20/3/2007)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org