Σάββατο 14 Ιούλη 2018 - Κυριακή 15 Ιούλη 2018 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Με την «Τρελή του Σαγιό» συνεχίζει δυναμικά το Αρμα Θέσπιδος

Το Αρμα Θέσπιδος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας συνεχίζει δυναμικά την καλλιτεχνική του δραστηριότητα με το έργο του Ζαν Ζιροντό «Η Τρελή του Σαγιό», σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά παραγωγή του Αρματος Θέσπιδος, που υποδέχτηκε με μεγάλο ενδιαφέρον το θεατρικό κοινό της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοδυτικής Ελλάδας, και συνεχίζει με έναν δεύτερο κύκλο παραστάσεων, έως τις 31 του Ιούλη.

Οπως σημειώνει ο Πέτρος Βάης, υπεύθυνος του Αρματος Θέσπιδος και αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ:

«"Αρμα Θέσπιδος", για τρίτη χρονιά κοντά στους δημότες της πόλης μας. Με 300 παραστάσεις και 27 χιλιάδες θεατές, δικαιώνει τον σκοπό που είχαν θέσει ο δήμος και το ΔΗΠΕΘΕ: Να πάει το καλό θέατρο έως εκεί που δεν έχει παιχτεί ποτέ θεατρική παράσταση. Με παραστάσεις υψηλής ποιότητας, με επαγγελματισμό και αξιόλογους συντελεστές, προσέφερε την αισθητική που απαιτεί η τέχνη και το χαμόγελο που έχει ανάγκη ο λαός μας, στις συνοικίες της πόλης, στα χωριά, στα Σχολεία και τα Ιδρύματα. Εχει τη φιλοσοφία ότι: "Δεν θα λέει ελάτε στο θέατρο, αλλά, έρχεται το θέατρο κοντά σας", γιατί η Τέχνη και το Θέατρο δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη για τον απλό πολίτη που δυσκολεύεται. Και του το οφείλουμε. Με ένα συμβολικό εισιτήριο και στις περισσότερες περιπτώσεις με ελεύθερη είσοδο, έδωσε τη δυνατότητα να πάνε όλοι στο θέατρο...».

Η υπόθεση του έργου:

Η Ωρελί, μια εκκεντρική Παριζιάνα, μαθαίνει το σχέδιο μιας ομάδας μαφιόζων επιχειρηματιών να σκάψουν συθέμελα το Παρίσι, για να αντλήσουν το πετρέλαιο που φημολογείται ότι κρύβεται στο υπέδαφός του. Γνωρίζοντας την απληστία των επιχειρηματιών για εύκολο χρήμα, η Ωρελί καταστρώνει ένα σχέδιο για να τους εξαφανίσει: Πρώτα διαδίδει πως γνωρίζει πού ακριβώς βρίσκεται το πετρέλαιο και έπειτα με τη συνεργασία των φίλων της, περνάει τους μαφιόζους από μια δίκαιη δίκη και τους εγκλωβίζει σε ένα σκοτεινό υπόγειο. Ετσι, η Ωρελί έχει τη μοναδική ευκαιρία να τους εξοντώσει και να προτείνει έναν κόσμο ελευθερίας και αλληλεγγύης απέναντι στην τυραννία του χρήματος.

Οπως σημειώνει και ο σκηνοθέτης: «Ολοι οι χαρακτήρες παρουσιάζονται στην υπερβολή τους. Αλλοτε είναι εκκεντρικές φιγούρες, από τον κόσμο των ονείρων και της ουτοπίας, και άλλοτε από τον τυραννικό κόσμο του χρήματος. Οι ηθοποιοί τρέχουν επί σκηνής σαν ήρωες του βωβού κινηματογράφου...».

Η ταυτότητα της παράστασης:

Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης, Διασκευή - Δραματουργική Επεξεργασία - Σκηνοθεσία: Χρήστος Στρέπκος, Σκηνικά - κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου, Κίνηση: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου, Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κατερίνα Κολλυροπούλου, Βασίλης Κόκκαλης, Γιάννης Τσάκωνας, Διονύσης Κλάδης, Βιβή Αλεξάνδρου.

  • Παραστάσεις: Σάββατο 14 Ιούλη στο Αίγιο, Κυριακή 15 Ιούλη στην Κυλλήνη, 16 Ιούλη στις εργατικές Ταραμπούρα, στις 18 Ιούλη στη Φιλοθέη Φωκίδας, στις 19 Ιούλη στο Σύλλογο Προαστείου, στις 20 Ιούλη στα Καβάσιλα, στις 21 Ιούλη στο Μεσολόγγι, στις 22 Ιούλη στον Θέρμο, στις 23 Ιούλη στο Νότιο Πάρκο.

Α. Π.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με την «Τρελή του Σαγιό» συνεχίζει δυναμικά το Αρμα Θέσπιδος(2018-07-14 00:00:00.0)
Περιοδεία για το Αρμα Θέσπιδος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας(2017-07-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ