Τετάρτη 11 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΑΛΛΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ 1-0
Γαλλική «συνταγή» για τρόπαιο

Ακριβώς είκοσι χρόνια μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ που είχε διοργανώσει, η Γαλλία έχει την ευκαιρία να επαναλάβει αυτήν την επιτυχία, καθώς στον χτεσινό πρώτο ημιτελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας επικράτησε του Βελγίου με 1-0 και προκρίθηκε στον τελικό της Μόσχας. Θα είναι ο τρίτος τελικός για τους Γάλλους, μετά την κατάκτηση το 1998 και την ήττα από την Ιταλία το 2006, ενώ οι Βέλγοι έχασαν και τη δεύτερη ευκαιρία τους να αγωνιστούν σε μεγάλο τελικό, μετά το 1986, και θα περιοριστούν στον μικρό τελικό.

Ο ημιτελικός κρίθηκε από το γκολ του Ουμτιτί στο ξεκίνημα της επανάληψης (51'), με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Γκριζμάν. Οι «Τρικολόρ» έδειξαν πιο αποφασιστικοί και ουσιαστικότεροι εκεί που έπρεπε, και κυρίως στις λεπτομέρειες, που αποδείχθηκαν καθοριστικές για την έκβαση του αγώνα. Το δε Βέλγιο είχε την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και ευκαιρίες, τις οποίες όμως δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ.

Το πρώτο ημίχρονο είχε ταχύτητα, ρυθμό και εκατέρωθεν χαμένες ευκαιρίες, με τους δύο τερματοφύλακες να αναδεικνύονται πρωταγωνιστές. Ο μεν Γιορίς για τη Γαλλία πραγματοποίησε τρεις καθοριστικές επεμβάσεις (6' Λουκάκου, 19' Αζάρ, 22' Φελαϊνί), ο δε Κουρτουά για το Βέλγιο είπε «όχι» σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις (23', 31', 34' Ζιρού, 39' Παβάρ). Μετά το 60' και με το υπέρ της 1-0, η Γαλλία υποχώρησε, την ώρα που το Βέλγιο χάρη και στην είσοδο του Μέρτενς προσπαθούσε να απειλήσει από τα άκρα και δημιούργησε δύο σημαντικές ευκαιρίες με Φελαϊνί (65') και Αζάρ (81'), οι οποίες όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντέζ, Καντέ, Πογκμπά, Ματουϊντί (86' Τολισό), Εμπαπέ, Γκριζμάν, Ζιρού (85' Ενζοζί).

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Βερτόνχεν, Βίτσελ, Φελαϊνί (80' Καράσκο), Μ. Ντεμπελέ (60' Μέρτενς), Σαντλί (90' Μπατσουαγί), Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Λουκάκου.


Στον τελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας προκρίθηκε η Γαλλία, μετά τη νίκη της επί του Βελγίου στον πρώτο ημιτελικό

Associated Press

Στον τελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας προκρίθηκε η Γαλλία, μετά τη νίκη της επί του Βελγίου στον πρώτο ημιτελικό

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ