Τετάρτη 11 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΡΟΑΤΙΑ - ΑΓΓΛΙΑ
«Διψασμένες» για την υπέρβαση

Στοχεύοντας στην υπέρβαση, για τους δικούς της λόγους η καθεμιά, Αγγλία και Κροατία αναμετρώνται απόψε (21.00 - ΕΡΤ1) στον δεύτερο ημιτελικό, από τον οποίο θα προκύψει ο έτερος φιναλίστ. Με βάση την εικόνα που έχουν δείξει οι δύο ομάδες μέχρι τώρα στη διοργάνωση, η παρουσία τους στην τετράδα θεωρείται δίκαιη.

Η μεν Αγγλία έχει ήδη πετύχει και υπερβεί τον αρχικό στόχο που είχε θέσει ο προπονητής της, Γκάρεθ Σαουθγκέιτ, για παρουσία στα προημιτελικά, φυσικά όμως οι φιλοδοξίες των «Τριών Λιονταριών» δεν σταματούν εδώ. Εχοντας επιστρέψει σε ημιτελικό Μουντιάλ μετά από 28 χρόνια, διεκδικούν την πρόκριση στον τελικό με καλύτερες αξιώσεις απ' ό,τι κάθε άλλη φορά μετά το 1966, όταν και κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Λονδίνο. Με την ψυχολογία στα ύψη μετά την πρόκριση σε βάρος της Σουηδίας, καλούνται απόψε να αποδείξουν εκ νέου αυτό που δείχνουν από την αρχή της διοργάνωσης: Οτι είναι μια ομάδα με ταυτότητα, συγκροτημένη, που «βλέπει ψηλά». Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, καθώς ο Χέντερσον έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που ένιωθε τις προηγούμενες μέρες και πλέον άπαντες είναι στη διάθεση του Σαουθγκέιτ, ο οποίος δεν αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με τον προημιτελικό.

Η δε Κροατία ζει «μέρες 1998». Σ' εκείνο το Μουντιάλ, στη Γαλλία, και μάλιστα στην παρθενική τους συμμετοχή στη διοργάνωση, οι Κροάτες είχαν βρεθεί στα ημιτελικά, χωρίς όμως να φτάσουν στον τελικό. Δείχνουν όμως ικανοί να το κάνουν πράξη φέτος, χάρη στην εξαιρετική εικόνα που έχουν δείξει μέχρι τώρα και έχοντας σύμμαχο και την καλή παράδοση που έχουν σε Μουντιάλ με αντιπάλους ευρωπαϊκές ομάδες (5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα). Βέβαια στους δύο προηγούμενους νοκ άουτ αγώνες, με αντιπάλους Δανία και Ρωσία, η Κροατία φάνηκε να ρίχνει τον πήχη της απόδοσης σε σχέση με τις εμφανίσεις της στη φάση των ομίλων, όπως και να 'χει όμως έδειξε πάθος, χαρακτήρα και κυρίως αγωνιστική και ψυχολογική ετοιμότητα, χάρη στην οποία «επιβίωσε» από δύο διαδοχικές διαδικασίες πέναλτι. Ενα ζήτημα για τους Κροάτες είναι η κούραση από τις δύο παρατάσεις, οι ίδιοι πάντως δηλώνουν έτοιμοι. Εκτός μάχης έχει τεθεί ο τραυματίας Βρσάλικο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ