Πέμπτη 28 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
7ος ΟΜΙΛΟΣ
Γερμανική... υποχώρηση

Στο Καζάν σταμάτησαν τα όνειρα της Γερμανίας για να φτάσουν στην Μόσχα και στον τελικό του Μουντιάλ. Για την 3η αγωνιστική του 6ου ομίλου, η αδιάφορη βαθμολογικά Νότια Κορέα με τη νίκη της με 2-0 υποχρέωσε σε πρόωρο «αντίο» τους παγκόσμιους πρωταθλητές, σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία της διοργάνωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Νασιοναλμάνσαφτ» αποκλείστηκε από φάση ομίλων Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία της και από την 1η φάση της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 1938!

Οι Γερμανοί για άλλη μια φορά στο φετινό Μουντιάλ παρουσίασαν σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα, επιθετικά (αδυναμία ολοκλήρωσης φάσεων) και αμυντικά (αργό transition, ελλιπής στήριξη από τα χαφ). Οι δε Νοτιοκορεάτες, μετά από ένα... φοβισμένο πρώτο μέρος, στην επανάληψη έγιναν πιο επιθετικοί απείλησαν αρκετές φορές, εκμεταλλευόμενοι τα κενά στη γερμανική άμυνα. Οι προσπάθειές τους καρποφόρησαν στις καθυστερήσεις, με τα γκολ των Κιμ (90') και Σον (96') να γράφουν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες - έστω και χωρίς πρακτικό αντίκρισμα - για την Εθνική τους ομάδα.

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: Τσο, Γ. Λι, Γιουν, Γ. Γκ. Κιμ, Χονγκ, Τζ. Σ. Λι, Γ. Γ. Τζουνγκ, Τζανγκ, Μουν (69' Τζου), Κου (56' Χουάνγκ, 79' Κο), Σον.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Κίμιχ, Ζίλε, Χούμελς, Χέκτορ (78' Μπραντ), Κεντίρα (58' Γκόμεζ), Γκορέτσκα (63' Μίλερ), Εζίλ, Κρόος, Ρόις, Βέρνερ.

Στον άλλο αγώνα, η Σουηδία ήταν καταιγιστική απέναντι στο Μεξικό, που παρουσιάστηκε με αρκετά αμυντικά προβλήματα. Η σκανδιναβική ομάδα επικράτησε με 3-0 (51' Αουγκούστινσον, 62' πέν. Γκράνκβιστ, 74' αυτογκόλ Αλβάρες) και προκρίθηκε ως 1η του ομίλου στους «16». Το Μεξικό δεν πλήρωσε την ήττα, καθώς χάρη στο γερμανικό «κάζο» προκρίθηκε ως 2ο.

Η ήττα από τη Νότια Κορέα έφερε το πρόωρο τέλος της παρουσίας της Γερμανίας στο Μουντιάλ της Ρωσίας

Associated Press

Η ήττα από τη Νότια Κορέα έφερε το πρόωρο τέλος της παρουσίας της Γερμανίας στο Μουντιάλ της Ρωσίας
ΜΕΞΙΚΟ: Oτσόα, Σαλσέδο, Μορένο, Ερέρα, Αλβάρες, Λαγιούν (89' Πενάλτα), Γκουαρδάδο (75' Κορόνα), Γκαγιάρδο (65' Φαμπιάν), Βέλα, Ερνάντες, Λοσάνο.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Ολσεν, Λούστιγκ, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Λάρσον (57' Σβένσον), Εγκνταλ (80' Χίλιεμαρκ), Φόρσμπεργκ, Κλάεσον, Τοϊβόνεν, Μπεργκ (68' Τελίν).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ