Πέμπτη 28 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
7ος ΟΜΙΛΟΣ
Σε απόλυτη ισορροπία Αγγλία - Βέλγιο

Εχοντας εξασφαλίσει και οι δύο την πρόκριση στους «16», Αγγλία και Βέλγιο διεκδικούν σήμερα στη μεταξύ τους αναμέτρηση, για την 3η αγωνιστική του 7ου ομίλου, την πρωτιά του ομίλου και το θεωρητικά πιο ευνοϊκό «σταύρωμα» στην επόμενη φάση.

Μάλιστα η μάχη θα δοθεί σε συνθήκες σχεδόν απόλυτης βαθμολογικής ισορροπίας, καθώς οι δύο ομάδες έχουν τους ίδιους βαθμούς (6), την ίδια διαφορά τερμάτων (+6) και την ίδια επίθεση (9 γκολ). Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση ισοπαλίας ο 1ος του ομίλου θα προκύψει μέσα από το τελευταίο αγωνιστικό κριτήριο της FIFA σε περίπτωση ισοβαθμίας, αυτό του fair play, δηλαδή το ποια ομάδα έχει λιγότερες κίτρινες και κόκκινες κάρτες - αυτήν τη στιγμή το πλεονέκτημα σ' αυτόν τον τομέα το έχει η Αγγλία.

Οι Αγγλοι, μετά την ιστορική τους νίκη επί του Παναμά με 6-1 (η μεγαλύτερή τους σε Μουντιάλ), βρίσκονται σε ιδανική ψυχολογική κατάσταση, ενώ με εξαίρεση τον αμφίβολο Ντέλε Αλι θα παραταχθούν πλήρεις. Με εξίσου καλή ψυχολογία αλλά περισσότερα αγωνιστικά προβλήματα θα παρουσιαστεί το Βέλγιο, καθώς έχει τεθεί εκτός μάχης ο Λουκάκου, ενώ αμφίβολοι είναι οι Αζάρ, Μέρτενς.

Στον άλλο αγώνα, οι ήδη αποκλεισμένες ουραγοί του ομίλου, Τυνησία και Παναμάς, ψάχνουν τους πρώτους τους βαθμούς στη διοργάνωση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ