Πέμπτη 28 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας

Με αίτημα κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το επιστημονικό του αντικείμενο, κόντρα στη λογική που τον θέλει «πολυεργαλείο» στο όνομα των περικοπών, πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, με αφορμή και την εγκύκλιο που καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να συνεδριάσουν στις 3 Σεπτέμβρη και για τις αναθέσεις μαθημάτων.

Την πρωτοβουλία για την κινητοποίηση είχαν επιστημονικές Ενώσεις μουσικής αγωγής, εικαστικών μαθημάτων, θεάτρου και δραματικής τέχνης, πληροφορικής, ειδικής αγωγής, φυσικής αγωγής κ.ά. Συμμετείχαν επίσης μια σειρά από πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών όπως «Σωκράτης», «Γ. Σεφέρης», «Ρόζα Ιμβριώτη», «Ν. Πλουμπίδης» κ.ά. και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Ωρομισθίων, που καλούν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς τους συλλόγους διδασκόντων να συνεδριάσουν, να αποτυπώσουν όλα τα κενά των σχολείων τους και να διεκδικήσουν από τις Διευθύνσεις την πλήρη κάλυψή τους με τις αντίστοιχες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, οι απαντήσεις που έλαβαν ήταν ότι ζητείται να υποβληθούν τα δικαιολογητικά για δεύτερη ανάθεση επειδή τάχα εξαντλούνται οι πίνακες αναπληρωτών. Ακουσαν για μία ακόμα φορά ότι τον Οκτώβρη θα ανακοινωθεί ο αριθμός των διορισμών με το διακύβευμα να είναι η αναζήτηση ενός συστήματος διορισμών που θα μπορέσει να συγκεράσει την προϋπηρεσία, τους νέους εκπαιδευτικούς και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στην κινητοποίηση το «παρών» έδωσε εκπρόσωπος της ΑΣΕ (ο συνδυασμός που στηρίζει το ΠΑΜΕ) στο ΔΣ της ΔΟΕ, ο οποίος κάλεσε τους συγκεντρωμένους, συσπειρωμένοι στους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να μαζικοποιήσουν τους αγώνες, τονίζοντας πως ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική πρέπει να είναι ενιαίος. Επανέλαβε πως οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να μπουν στη λογική ομαδοποιήσεων και ανθρωποφαγίας, τονίζοντας πως θα βόλευε το υπουργείο να βάλει τους εκπαιδευτικούς και τα σωματεία να αποφασίσουν ποιος θα διοριστεί και ποιος θα παραμείνει άνεργος.

Τόνισε πως οι εκπαιδευτικοί πρέπει να διεκδικήσουν μόνιμους μαζικούς διορισμούς των τουλάχιστον 25.000 συμβασιούχων, μόνιμη δουλειά για όλους, ο κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το επιστημονικό του αντικείμενο καθώς αυτό ανταποκρίνεται στις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες και ενώνει όλους τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ