Πέμπτη 28 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ - 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ
Στις 29 και 30 Ιούνη στον Πειραιά

Με σύνθημα «Ηταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος! ...Σίγουρος δρόμος... 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ ...τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος...», ανοίγει τις πύλες του το Φεστιβάλ της Τομεακής Οργάνωσης Πειραιά της ΚΝΕ, στις 29 και 30 Ιούνη, στο «Καστράκι» στη Δραπετσώνα (απέναντι από την πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά).

Ο χώρος αυτός επιλέχθηκε καθώς είναι μια μεγάλη αναξιοποίητη έκταση μέσα στην εργατογειτονιά της Δραπετσώνας, που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως χώρος αναψυχής, πρασίνου, να αξιοποιηθεί προς όφελος των λαϊκών αναγκών της περιοχής.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του διήμερου Φεστιβάλ περιλαμβάνει:

Παρασκευή 29 Ιούνη: Παράσταση σύγχρονου χορού με τίτλο «Φασισμός, το αυγό του φιδιού», από ομάδα χορού της Τομεακής Οργάνωσης Πειραιά της ΚΝΕ. Φοιτητικά - μαθητικά συγκροτήματα. Συζήτηση με θέμα «Η επίδραση του λαϊκού κινήματος στον αθλητισμό, μέσα από το παράδειγμα του Ν. Γόδα». Συναυλία από το συγκρότημα Κιουρντί. Συναυλία με τους Imam Baildi.

Σάββατο 30 Ιούνη: Μαθητικά συγκροτήματα. Μουσικό - αφηγηματικό αφιέρωμα στα 50 χρόνια ζωής και δράσης της ΚΝΕ. Στις 9 μ.μ., συγκέντρωση με θέμα «Το μέλλον της νεολαίας δε χωρά στο σύστημα της εκμετάλλευσης. Με ΚΚΕ - ΚΝΕ παλεύουμε για τη ζωή που μας αξίζει!». Θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Θα ακολουθήσουν μικρασιατικοί χοροί από τον Σύλλογο Αγ. Τριάδας. Αφιέρωμα στον Αλ. Αλκαίο με τίτλο «Δεν βγαίνουν τα όνειρα σε πλειστηριασμό... δεν παίχτηκε η παρτίδα μας ακόμα», με τον Δ. Κανέλλο και τον Μ. Ανδρουλιδάκη. Συναυλία με τους Rebellion Connexion. Λαϊκό γλέντι.

Στο χώρο θα λειτουργούν επίσης:

  • «Μικρόκοσμος», με πειράματα και κατασκευές για τον ένα χρόνο κυκλοφορίας του περιοδικού «Κόκκινο Αερόστατο».
  • Μαθητικό στέκι, με παρουσίαση power point από μαθητή για τα επιτεύγματα της ΕΣΣΔ στη Διαστημική και με τις δημιουργίες του διαγωνισμού σκίτσου - ταινίας - φωτογραφίας.
  • Στέκι κατά των ναρκωτικών, με escape room και βιντεοπροβολή συλλογικής εργασίας από τη θεατρική ομάδα του Λαϊκού Φροντιστηρίου Κερατσινίου.
  • Αφιερώματα: «Το λιμάνι του Πειραιά και η πρόταση του ΚΚΕ», «Μπλόκο στους φασίστες - εγκληματίες σε κάθε γειτονιά!», «50 χρόνια ζωής και μαχητικής δράσης της ΚΝΕ: Μαθαίνουμε, εμπνεόμαστε, συνεχίζουμε».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ