Τετάρτη 27 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
4ος ΟΜΙΛΟΣ
Αγχωτικά στους «16» η Αργεντινή

Παρόλο που για άλλη μια φορά δεν έπεισε με την εμφάνισή της και κινδύνεψε με αποκλεισμό, η Αργεντινή πήρε την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ χάρη στη νίκη της με 2-1 επί της Νιγηρίας για την 3η αγωνιστική του 4ου ομίλου, σε συνδυασμό με την ήττα της Ισλανδίας με 2-1 από την Κροατία, η οποία τερμάτισε 1η στον όμιλο.

«Λύτρωση» με Ρόχο

Στον «τελικό» για να μείνει ζωντανή στη διοργάνωση, η Αργεντινή υπέφερε, κυρίως στο β' μέρος, όταν είδε τη Νιγηρία να ισοφαρίζει και να χάνει σημαντικές ευκαιρίες, αλλά στο τέλος είδε την πίεσή της να αποδίδει καρπούς.

Η «Αλμπισελέστε» ξεκίνησε καλά και προηγήθηκε στο 14', με το πρώτο γκολ του Μέσι στη διοργάνωση, ενώ στο υπόλοιπο του ημιχρόνου, με την ψυχολογία υπέρ της, είχε τον έλεγχο του αγώνα. Στην επανάληψη, η ισοφάριση της Νιγηρίας χάρη στο εύστοχο πέναλτι (σε κράτημα του Μασεράνο στον Μπαλογκάν) του Μόουζες στο 51' έδωσε άλλη διάσταση στον αγώνα, με την αφρικανική ομάδα να παίρνει την πρωτοβουλία. Αφού γλίτωσε τα χειρότερα (ευκαιρία Ιγκάλο στο 75'), η Αργεντινή «λυτρώθηκε» στο 86', με τον Ρόχο να πετυχαίνει το γκολ της πρόκρισης.

ΝΙΓΗΡΙΑ: Ουζόχο, Μπαλογκάν, Τροστ-Εκόνγκ, Ομερούο (90' Ιβόμπι), Μόουζες, Ετέμπο, Ομπι-Μίκελ, Ντίντι, Ιντόβου, Μούσα (90' Σίμι), Ιχεανάτσο (46' Ιγκάλο).

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Αρμάνι, Μερκάδο, Οταμέντι, Ρόχο, Ταλιαφίκο (79' Αγκουέρο), Μπανέγα, Μασεράνο, Εντσο Πέρες (60' Παβόν), Ντι Μαρία (71' Μέσα), Μέσι, Ιγκουαΐν.

1η... με τα «δεύτερα»

Με αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα (9 στους 11 παίκτες), η Κροατία πέτυχε την τρίτη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες, επικρατώντας της Ισλανδίας με 2-1. Σε ένα παιχνίδι με ρυθμό, ταχύτητα, ευκαιρίες εκατέρωθεν, δύο δοκάρια (Πιάτσα 52' - Ιγκνασον 56'), οι Κροάτες αποδείχθηκαν πιο ουσιαστικοί στα κρίσιμα σημεία, απέναντι στους Ισλανδούς που «καίγονταν» για τη νίκη. Τα γκολ για τους νικητές πέτυχαν οι Μπάντελ (53') και Πέρισιτς (90'), ενώ για την Ισλανδία είχε ισοφαρίσει ο Γκίλφι Σίγκουρντσον με πέναλτι (76').

Το γκολ του Ρόχο στο 86' «λύτρωσε» τους Αργεντίνους κόντρα στη Νιγηρία και τους έστειλε στους «16» του Μουντιάλ

Associated Press

Το γκολ του Ρόχο στο 86' «λύτρωσε» τους Αργεντίνους κόντρα στη Νιγηρία και τους έστειλε στους «16» του Μουντιάλ
ΚΡΟΑΤΙΑ: Λ. Κάλινιτς, Γεντβάι, Τσόρλουκα, Τσαλέτα-Τσαρ, Πίβαριτς, Μπάντελ, Μόντριτς (65' Μπράνταριτς), Πιάτσα (70' Λόβρεν), Πέρισιτς, Κόβατσιτς (80' Ράκιτιτς), Κράμαριτς.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Χάλντορσον, Σίβαρσον, Ινγκασον, Γ. Σίγκουρντσον, Μάγκνουσον, Γκούναρσον, Χάλφρεντσον,, Γ. Σίγκουρντσον, Ρ. Σίγκουρντσον (70' Σιγκούρνταρσον), Μπιάρναρσον (90' Τραούστασον), Φινμπόγκασον (85' Γκούντμουντσον).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προκρίθηκε η Κροατία, «έμπλεξε» η Αργεντινή(2018-06-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ