Τετάρτη 27 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
6ος ΟΜΙΛΟΣ
Φινάλε σε λεπτές ισορροπίες

Με τα σενάρια πρόκρισης, μαθηματικά τουλάχιστον, να αφορούν μέχρι και την ουραγό του ομίλου και χωρίς βαθμό Νότια Κορέα, οι βαθμολογικές ισορροπίες στον 6ο όμιλο μπροστά στην 3η και τελευταία αγωνιστική είναι λεπτές, καθώς ακόμα και το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας στην κορυφή μοιάζει εφικτό. Μεξικό, Σουηδία και Γερμανία δίνουν τη δική τους μάχη για πρόκρισης στους «16», με τις δυο πρώτες να παίζουν μεταξύ τους και τους Γερμανούς να έχουν θεωρητικά τον πρώτο λόγο απέναντι στους Νοτιοκορεάτες.

Μια «ανάσα» από την πρόκριση βρίσκεται το Μεξικό, που με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες συγκαταλέγεται στις ευχάριστες εκπλήξεις της διοργάνωσης, ενώ θεωρείται και το φαβορί για την πρωτιά, που ενδεχομένως θα του εξασφαλίσει κατά το δυνατόν ευνοϊκό «σταύρωμα» στους «16». Για να πετύχουν και τα δύο - πρόκριση και πρωτιά - οι «Αζτέκοι» βολεύονται και με την ισοπαλία κόντρα στη Σουηδία, ή ακόμα και με διάφορα σενάρια ήττας τους αν δεν κερδίσουν οι Γερμανοί. Πιο ξεκάθαρη είναι η αποστολή της Σουηδίας: Θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από τη Γερμανία, κάτι που βέβαια σημαίνει ότι η πρόκριση δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την ίδια.

Οσο για τη Γερμανία, χρειάζεται νίκη με δύο γκολ διαφορά για να προκριθεί σίγουρα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στον άλλο αγώνα, ενώ της φτάνει και η απλή νίκη σε περίπτωση μη νίκης της Σουηδίας επί του Μεξικού. Τέλος, η Νότια Κορέα προκρίνεται στο - μάλλον απίθανο - σενάριο νίκης της επί της Γερμανίας με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά και παράλληλα ήττας της Σουηδίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ