Παρασκευή 15 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ταβιάνι στην Καισαριανή

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος Καισαριανής «Αιολία» άνοιξε και γι' αυτό το καλοκαίρι, σε έναν ξεχωριστό χώρο μέσα στο πάρκο του Σκοπευτηρίου. Σήμερα και αύριο στις 21.00 θα πραγματοποιήσει δύο κινηματογραφικές προβολές αφιερωμένες στους δύο κορυφαίους Ιταλούς σκηνοθέτες, Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι.

Σήμερα Παρασκευή στις 21.00 θα προβληθεί η ταινία «Πατέρας Αφέντης». Η πραγματική ιστορία του Γκαβίνο Λέντα, ενός χωριατόπαιδου και γιου βοσκού από τη Σαρδηνία, ο οποίος καταφέρνει να αντιμετωπίσει, να αντισταθεί και εν τέλει να ξεπεράσει τη σκληρότητα, τη βαρβαρότητα, τη μιζέρια και την οπισθοδρομικότητα της κοινωνίας όπου μεγαλώνει και να γίνει διακεκριμένος επιστήμονας. Η αντίθεση του βίαιου και βάναυσου πατέρα στις επιλογές που κάνει ο νεαρός και η εξέγερση στην πατρική καταπίεση συνθέτουν μια πανέμορφη, λυρική αλλά και σκληρή ταινία, όπου το μίσος με τη στοργή εναλλάσσονται.

Η ταινία τιμήθηκε με τον «Χρυσό Φοίνικα» στο Φεστιβάλ των Καννών.

Παίζουν: Μαρτσέλα Μικελάντζελι, Ομερο Αντονούτι, Σαλβέριο Μαρκόνι.

Αύριο Σάββατο στις 21.00 θα προβληθεί το «Αλονζανφάν», μία από τις σημαντικότερες ταινίες του πολιτικού κινηματογράφου και σίγουρα ένα έργο - σταθμός για τη δεκαετία του '70, με τους Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Μίμσι Φάρμερ, Λάουρα Μπέτι και την αξεπέραστη μουσική του Ενιο Μορικόνε.

Η ιστορία της ταινίας διαδραματίζεται στην Ιταλία του 1816, στην εποχή της εξέγερσης του Γαριβάλδη. Ο κεντρικός ήρωας, ο Φλούβιο, αριστοκρατικής καταγωγής, είχε πάει στη Γαλλία για να βοηθήσει στη Γαλλική Επανάσταση. Κατά τη διάρκεια της Παλινόρθωσης θα φυλακιστεί από τους Αυστριακούς, οι οποίοι όμως στη συνέχεια, για να τον εκθέσουν ηθικά στους συντρόφους του, θα τον αφήσουν ελεύθερο. Μετά την απελευθέρωσή του θα προσχωρήσει σε μια ομάδα επαναστατών και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους στην Ιταλία. Θα επιχειρήσουν να ξεσηκώσουν τους χωρικούς. Στην πορεία αυτή θα προδώσει πραγματικά τους συντρόφους του, αφού θέλει να αλλάξει τρόπο ζωής... Το τέλος για την ομάδα των επαναστατών είναι αναπόφευκτο. Μέσα όμως από το σωρό των πτωμάτων θα σηκωθεί ο νέος αρχηγός, ο Αλονζανφάν...


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org