Παρασκευή 25 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ
Το νερό είναι μέρος των ανταγωνισμών ιμπεριαλιστικών κέντρων

Τον έντονο προβληματισμό του ΚΚΕ για το πλαίσιο που καλείται να υπηρετήσει το Κέντρο Ολοκληρωμένης και Διεπιστημονικής Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων με βάση τη συμφωνία με την UNESCO εξέφρασε ο βουλευτής του Κόμματος Γιάννης Δελής μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Οπως είπε, ο στόχος είναι η παρέμβαση σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο σε συνεργασία με κρατικές δομές και μη κυβερνητικές οργανώσεις με έμφαση τα διασυνοριακά υδάτινα συστήματα, προσθέτοντας ότι αυτές οι αναφορές επιτείνουν την ανησυχία του ΚΚΕ με δεδομένο ότι στην περιοχή μας εντείνεται ο άγριος ανταγωνισμός ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά κέντρα που αφορά και στους υδάτινους πόρους. Εφερε τα παραδείγματα της Τουρκίας και το άτυπο εμπάργκο νερού σε περιοχές με κουρδικό πληθυσμό και του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων.

Σημείωσε, επίσης, πως πολλές μελέτες συνδέουν τα ζητήματα της ύδρευσης και του πόσιμου νερού με την αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών καθώς 1 δισ. άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε επαρκές και πόσιμο νερό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ