Τετάρτη 9 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Το τελευταίο «αντίο» στον σ. Γιώργο Σπέντζο

Το τελευταίο «αντίο» στον σ. Γιώργο Σπέντζο, που πέθανε σε ηλικία 72 χρόνων, και κηδεύτηκε την Παρασκευή 27 Απρίλη, στις Σέρρες, είπαν σύντροφοι, συναγωνιστές και φίλοι, μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και θλίψης.

Ο Γιώργος Σπέντζος γεννήθηκε το 1946, από γονείς που ήταν στελέχη του Κόμματος. Μεγάλωσε και ανδρώθηκε από την αρχή της ζωής του με τις αξίες και τα ιδανικά του ΚΚΕ. Το 1975 οργανώθηκε στο ΚΚΕ και μέχρι το τέλος της ζωής του στάθηκε σταθερός και αταλάντευτος, δούλεψε ακούραστα σε όποια αποστολή τού ανέθεσε το Κόμμα. Στα δύσκολα χρόνια για το Κόμμα και το κίνημα το 1991 - 1992 έβαλε και αυτός το λιθάρι του ώστε να κρατηθεί το Κόμμα και συνέβαλε στην ανασυγκρότησή του ως στέλεχος της Νομαρχιακής Επιτροπής Σερρών από πολλές και διάφορες χρεώσεις.

Στον τελευταίο χαιρετισμό εκ μέρους της ΚΟ, ο Κώστας Ιντζές, Γραμματέας της ΤΟ Σερρών του ΚΚΕ και μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, είπε: «Οι αγώνες και οι θυσίες που έκανε, αυτός και οι χιλιάδες των συντρόφων που χάσαμε, δεν πήγαν χαμένοι. Τη θέση τους παίρνουν νέοι αγωνιστές, που εμπνευσμένοι από το δικό τους παράδειγμα, τη δική τους στάση ζωής, ατσαλώνονται στη σημερινή εποχή που έχει τις δικές της δυσκολίες, με πιο χαρακτηριστική τη βαθιά επίδραση της αντεπανάστασης σε όλες τις πτυχές της ζωής και της συνείδησης του λαού.

Γι' αυτό και εμείς όλοι εδώ, ιδιαίτερα οι νεότερες γενιές, έχουμε πάρει την απόφαση να συνεχίσουμε σε αυτόν το δρόμο. Ξέρουμε ότι αυτό είναι που θα ευχαριστούσε τον σύντροφο Γιώργο. Να βλέπει τη σπορά της γενιάς του να ανθίζει».

Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για την απώλεια του συντρόφου Γιώργου Σπέντζου στην σύζυγό του Κική και στα παιδιά του Βασίλη, Εφη και Σταυρούλα.

Στη μνήμη του σύντροφοί του από την ΤΟ Σερρών συγκέντρωσαν και προσφέρουν στο Κόμμα 500 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ