Τετάρτη 2 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Οι πανεπιστημιακοί εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες

Την οργανωμένη δολοφονική επίθεση ακροδεξιών και φασιστικών ομάδων κατά προσφύγων και μεταναστών, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν μικρά παιδιά και γυναίκες, στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης το βράδυ της Κυριακής 22 Απρίλη, καταδικάζει με ανακοίνωσή του το Κεντρικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Οπως σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκε η επίθεση, με τη ρίψη ναυτικών φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων επικίνδυνων υλικών, αλλά και εξελίχθηκε, με τον άγριο ξυλοδαρμό και τραυματισμό δεκάδων προσφύγων, δείχνει την αγριότητα αλλά και την οργάνωση με την οποία έδρασαν οι ομάδες αυτές. Τα γεγονότα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες αλλά και όπως προκύπτουν από τα βίντεο, καταδεικνύουν ότι τα φασιστοειδή είχαν πρόθεση να σκοτώσουν ανθρώπους και μόνο από καθαρή τύχη δεν υπήρξε κάποιο θύμα. (...) Ολα αυτά συνέβαιναν παρουσία της αστυνομίας, που δεν παρενέβη καθόλου. 28 πρόσφυγες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, με τρεις από αυτούς να έχουν κακώσεις κεφαλής. (...)

Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι μεγάλες, τόσο για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης και τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, όσο και για τη Συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας που εφαρμόζει, αρνούμενη να εκδώσει τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να προωθηθούν οι πρόσφυγες στον προορισμό που επιθυμούν. Οι ευθύνες της είναι τεράστιες από τη στιγμή που δείχνει ανοχή απέναντι σε φασιστικές επιθέσεις σε όλη τη χώρα. Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της Αστυνομίας, που όχι μόνο άφησε τις φασιστικές ομάδες να δράσουν ανενόχλητα αλλά προχώρησε στη σύλληψη όσων δέχτηκαν την επίθεση και διαμαρτύρονταν! Με άλλα λόγια τα θύματα έγιναν οι θύτες και οι θύτες κυκλοφορούν ανενόχλητοι», επισημαίνει το ΚΣ του Συλλόγου ΔΕΠ, που εκφράζει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και απαιτεί τον άμεσο απεγκλωβισμό τους από τα νησιά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φασιστικές ομάδες δρουν με σχέδιο και συνέχεια σε σχολεία(2022-01-29 00:00:00.0)
Στο κενό η προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών από φασιστοειδή και όσους τους καλύπτουν(2021-10-01 00:00:00.0)
Στον εισαγγελέα 26 άτομα για δολοφονική επίθεση σε βάρος μεταναστών(2018-11-07 00:00:00.0)
Συγκέντρωση σήμερα στις 7 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς(2018-04-27 00:00:00.0)
Σώθηκαν από θαύμα και ...βρίσκονται κατηγορούμενοι(2018-04-25 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη(2018-04-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ