Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Τιμή και ευγνωμοσύνη στους αγωνιστές - κομμουνιστές

«Πριν 60 χρόνια με την ίδρυση του ΕΑΜ από το ΚΚΕ και άλλες πατριωτικές δυνάμεις, ο λαός πήρε τις τύχες στα δικά του χέρια. Μέσα απ' τις γραμμές του ΕΑΜ, όπου συσπειρώθηκε η συντριπτική πλειοψηφία του απλού λαού, αλλά και μεγάλοι πνευματικοί ηγέτες της χώρας, ο λαός αγωνίστηκε ενάντια στον "παντοδύναμο" κατακτητή για την απελευθέρωση της πατρίδας, για εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατικά δικαιώματα και κοινωνική προκοπή, ενάντια στην εξαθλίωση και τον εξανδραποδισμό και μεγαλούργησε!».

Τα παραπάνω τόνισε στην ομιλία του ο Φίλιππος Γεωργουδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στην τιμητική εκδήλωση που πραγματοποίησε την Κυριακή το Παράρτημα Ροδολίβους (Ν. Σερρών) της ΠΕΑΕΑ στη μνήμη των 5 μελών του Μακεδονικού Γραφείου του ΚΚΕ και 3 νέων αγωνιστών απ' τα Κύργια Δράμας που στις 6-10-1941, πριν 60 χρόνια, έπεσαν, μετά από προδοσία, από τα βόλια των Βούλγαρων φασιστών.

Εκατοντάδες αντιστασιακοί και νεότεροι αγωνιστές παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για να τιμήσουν τη μνήμη των παλικαριών του απελευθερωτικού μας αγώνα και να δηλώσουν ότι οι αξίες και τα οράματα του ΕΑΜ συγκλονίζουν και καθοδηγούν και σήμερα το λαό στον αγώνα για ανεξαρτησία, ειρήνη και πρόοδο, σε μια στιγμή που οι λαοί αντιμετωπίζουν ξανά τον θανάσιμο κίνδυνο του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ.

«Σήμερα 60 χρόνια μετά τη θηριωδία, τη δολοφονική επίθεση σε βάρος των αγωνιστών - των κομμουνιστών που τιμάμε σήμερα, τόνισε ο Φ. Γεωργουδάκης, η καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση συνεχίζει με τη βία να προσπαθεί να επιβάλλει το δικό της αντιδραστικό δίκαιο, το πιο απάνθρωπο δίκαιο που γνώρισαν ποτέ οι λαοί...».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org