Τρίτη 24 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Επιστροφή στην κορυφή για την ΑΕΚ

Την κατάκτηση του τίτλου γιόρτασε η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, μετά τη νίκη της επί του Λεβαδειακού με 2-0

Eurokinissi

Την κατάκτηση του τίτλου γιόρτασε η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, μετά τη νίκη της επί του Λεβαδειακού με 2-0
Την επιστροφή της στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από 24 χρόνια πανηγυρίζει η ΑΕΚ, που κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο της πρωταθλήτριας για τη σεζόν 2017 - 2018, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος της Super League, χάρη στη νίκη της επί του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ με 2-0. Την κατάκτηση του τίτλου από την «Ενωση» επικύρωσε χτες η απόρριψη από την Επιτροπή Εφέσεων της προσφυγής του ΠΑΟΚ κατά της τιμωρίας που του είχε επιβληθεί.

Γιόρτασε με Μπακασέτα

Σε γιορτή τίτλου μετατράπηκε ο αγώνας της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ, με περισσότερους από 65.000 οπαδούς της να δίνουν το «παρών» στις εξέδρες. Μέσα σε αυτήν την ατμόσφαιρα και παρά το γεγονός ότι δεν έπιασε σπουδαία απόδοση, ιδιαίτερα στο β' μέρος, η «Ενωση» με πρωταγωνιστή τον Τάσο Μπακασέτα, που πέτυχε και τα δύο γκολ (12' πέναλτι, 33'), έφτασε στη μεγαλύτερη νίκη της τη φετινή χρονιά.

Οσο για τον 2ο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ, στην άδεια από θεατές Τούμπα νίκησε με ανατροπή στο β' μέρος την Ξάνθη με 2-1 (Μπίσεσβαρ 68', Κουλούρης 85' - Γέντριτσεκ 16').

Από τους υπόλοιπους αγώνες ξεχώρισε η νίκη του Απόλλωνα Σμύρνης με 1-0 επί του Ολυμπιακού, με την οποία εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία. Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως διαμαρτύρονται για τη διαιτησία του Κατσικογιάννη. Σημαντική νίκη, που του ανοίγει την «πόρτα» της Ευρώπης, πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης με 3-1 επί της Κέρκυρας, η οποία πλέον δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.

  • Αλλα αποτελέσματα: Ατρόμητος - Πλατανιάς 4-1, Παναιτωλικός - Λαμία 1-0, Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 0-3, ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ 0-0.

Η βαθμολογία: ΑΕΚ 66, ΠΑΟΚ 58, Ολυμπιακός 54, Ατρόμητος 50, Αστέρας Τρίπολης 39, Ξάνθη 39, Παναιτωλικός 35,, Λεβαδειακός 34, Πανιώνιος 34, Παναθηναϊκός 32 ΠΑΣ Γιάννινα 31, ΑΕΛ 30, Απόλλων Σμύρνης 29, Λαμία 26, Κέρκυρα 21, Πλατανιάς 10.

Σημείωση: Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς και έναν μηδενισμό. Ο Ολυμπιακός έχει -3 β. Ο Παναθηναϊκός -5 β.

Απόρριψη της έφεσης, αντίδραση ΠΑΟΚ

Ο τίτλος αγωνιστικά κρίθηκε με τα αποτελέσματα των αγώνων της Κυριακής, απέμενε όμως η δικαστική απόφαση πάνω στην έφεση του ΠΑΟΚ (εναντίον της ποινής αφαίρεσης βαθμών που του είχε επιβληθεί για τα γεγονότα στον αγώνα με την ΑΕΚ στην Τούμπα και κυρίως για την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδη και του τεχνικού διευθυντή Λιούμπος Μίχελ, που οδήγησε στη διακοπή του αγώνα), με την οποία θα ανατρεπόταν ή θα επικυρωνόταν η βαθμολογία. Τελικά έγινε το δεύτερο. Η Επιτροπή Εφέσεων απέρριψε την έφεση και διατήρησε εν ισχύ την ποινή μηδενισμού του ΠΑΟΚ στον αγώνα με την ΑΕΚ, αφαίρεσης 3 βαθμών (και άλλων 2 από την επόμενη σεζόν), τιμωρίας της έδρας του (απομένει να εκτίσει άλλη μία αγωνιστική) και πρόστιμου 60.000 ευρώ, καθώς και τις ποινές των Ι. Σαββίδη, με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για 3 χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ, και Λ. Μίχελ, με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για 3 μήνες και πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο (3ος βαθμός εκδίκασης) εναντίον της απόφασης, την οποία χαρακτήρισε αποτέλεσμα «στοχευμένου επικοινωνιακού τραμπουκισμού».

Ενα βήμα πριν τον υποβιβασμό ο Παναθηναϊκός

Στα γήπεδα παίρνει τους βαθμούς, έξω απ' αυτά όμως συνεχίζει να τους χάνει ο Παναθηναϊκός, λόγω τον οφειλών του προς παλιούς παίκτες. Η Super League ανακοίνωσε χτες τη δεύτερη αφαίρεση 3 βαθμών από το «Τριφύλλι» λόγω της οφειλής στον Βέμερ. Οι «πράσινοι» έχουν διορία μέχρι την Παρασκευή για να πληρώσουν τον Γερμανό ή να διακανονίσουν την οφειλή (πράγμα δύσκολο το δεύτερο). Σημειώνεται πως αν υπάρξει τρίτη αφαίρεση βαθμών (είτε για την ίδια περίπτωση, είτε για άλλη), βάσει κανονισμού ο Παναθηναϊκός υποβιβάζεται.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ