Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Το λαϊκό κίνημα αντιδρά

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το στέλεχος του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στα Χανιά

Στα Χανιά βρέθηκε χτες ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Κρήτη, η οποία θα συνεχιστεί και θα τελειώσει σήμερα με την επίσκεψή του στο Ηράκλειο.

Ο Σπ. Χαλβατζής κατά τη διάρκεια της περιοδείας του συναντήθηκε με το νομάρχη Χανίων και στη συνέχεια επισκέφτηκε το Δημοτικό Γηροκομείο όπου μίλησε με τους εργαζόμενους. Εν μέσω των συναντήσεών του, το μέλος του ΠΓ του Κόμματος, έδωσε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, σχολιάζοντας τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας καθώς και τις παγκόσμιες εξελίξεις μετά το νέο πόλεμο που ξεκίνησαν στην πράξη οι ιμπεριαλιστές.

Ενα είναι το ΠΑΣΟΚ. Μια αντιλαϊκή πολιτική εφαρμόζει...

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων ο Σπ. Χαλβατζής, αναφερόμενος στη σημερινή έναρξη του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ επισήμανε: «Σ' αυτό το συνέδριο όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή, αντεργατική, οικονομική πολιτική, η λογική της υποταγής στους Ευρωαμερικάνους. Το είπε άλλωστε κατηγορηματικά ο κ. Σημίτης, ότι η σημερινή πολιτική είναι αυτή που θα συνεχιστεί μέχρι τέλους».

«Με την ευκαιρία -συνέχισε ο ίδιος- υπογραμμίζουμε ότι, δεν υπάρχουν πολλά ΠΑΣΟΚ. Ενα είναι, και μια πολιτική εφαρμόζει. Δεν υπάρχει το παλιό - καλό με κοινωνικό πρόσωπο και το εκσυγχρονιστικό αντιλαϊκό ΠΑΣΟΚ. Ολοι μαζί ψηφίζουν την αντιλαϊκή, αντικοινωνική πολιτική. Μαζί εφαρμόζουν τις επιλογές της ΕΕ και των ΗΠΑ. Αυτή είναι η πραγματικότητα και οι εργαζόμενοι, να μην ξεγελαστούν από τις επιχειρούμενες μεταμφιέσεις, με αφορμή το Συνέδριο, που αποσκοπούν στον αποπροσανατολισμό.

Κλείνοντας τη συγκεκριμένη πολιτική του εκτίμηση τόνισε: «Υπάρχουν χιλιάδες εργάτες, άλλοι εργαζόμενοι που βγαίνουν στους δρόμους, αγωνίζονται. Τον κόσμο που αγωνίζεται, ανεξάρτητα από ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές, τους ανθρώπους που ανήκουν ακόμα ιδεολογικά στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ τους καλούμε, ως ΚΚΕ, να εγκαταλείψουν τις πολιτικές αυτών των κομμάτων και να παλέψουν μαζί με όλους όσοι αγωνίζονται ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική που έρχεται από την ΕΕ και στηρίζεται από όλες τις πολιτικές δυνάμεις που υποτάσσονται στις πολυεθνικές».

Αντίθετη στο πόλεμο η μεγάλη πλειοψηφία του λαού

Σ' άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου, ο Σπ. Χαλβατζής, αναφερόμενος στη στάση που κρατά η ελληνική κοινωνία απέναντι στον πόλεμο υπογράμμισε με ιδιαίτερη έμφαση: «Η κατάσταση και στη χώρα μας δεν εξελίσσεται με βάση τη λογική της υποταγής που ακολουθεί η κυβέρνηση. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία του λαού είναι αντίθετη στον πόλεμο και στην πολεμική εμπλοκή της χώρας. Τα συνθήματα, ΟΧΙ στον πόλεμο, ΟΧΙ στην εμπλοκή της χώρας μας, ΟΧΙ στον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού, αποτελούν βασική κατεύθυνση. Το εργατικό και το μαζικό λαϊκό κίνημα, το φιλειρηνικό, αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα αντιδρά».

Το αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, τόνισε αμέσως μετά, «συσπειρώνει ευρύτερες αγωνιστικές δυνάμεις του λαού και της νεολαίας που διαδηλώνουν ενάντια στον πόλεμο, κόντρα στην προσπάθεια των πολιτικών εκπροσώπων των πολυεθνικών να υποτάξουν λαούς και χώρες για την προώθηση των στόχων και επιδιώξεών τους».

Αυτή την κατεύθυνση, ως ΚΚΕ και ΚΝΕ, την ενισχύουμε με όλα τα μέσα, τις δυνάμεις και τις δυνατότητές μας, κατέληξε ο Σπ. Χαλβατζής.

Σ' αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε, ότι χτες αργά το απόγευμα ο Σπ. Χαλβατζής μίλησε στην αίθουσα του Δήμου Χανίων σε εκδήλωση της ΝΕ του Κόμματος για τις πολιτικές εξελίξεις και το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα, με το πρόγραμμα ο Σπ. Χαλβατζής σήμερα Πέμπτη θα βρεθεί στο Ηράκλειο, όπου στις 10.30 το πρωί θα επισκεφτεί τη Νομαρχία, θα συναντηθεί και θα συζητήσει με τους εργαζόμενους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Στις 11.45 π.μ. θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στην αίθουσα του Δήμου Ηρακλείου, στις 12.15 θα συναντηθεί με τη δημοτική αρχή και στις 19.30 θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση για τη στάση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και για τις θέσεις του ΚΚΕ. Η ομιλία θα γίνει στην αίθουσα του Θεατρικού Σταθμού Ηρακλείου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ