Παρασκευή 13 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΟ
Εστειλε τις προτάσεις της στη FIFA

Τις προτάσεις της πάνω σε ζητήματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο έστειλε εγγράφως η ΕΠΟ στη FIFA, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις, με βάση τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στο πρωτάθλημα της Super League. Eνδεχόμενο που μετά και τη σχετική εισήγηση του επικεφαλής του κλιμακίου των FIFA - UEFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο, Αυστριακού Χέρμπερτ Χούμπελ, δείχνει να είναι πιο κοντά από ποτέ. Το κείμενο προτάσεων της Ελληνικής Ομοσπονδίας αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση στη σύσκεψη της FIFA το Μάη, ωστόσο μετά την κατάθεση των προτάσεων και επίσημα, εξελίξεις αναμένονται και νωρίτερα.

Στις προτάσεις της η ΕΠΟ εστιάζει κυρίως στις αλλαγές των κανονισμών του πειθαρχικού ελέγχου αλλά και της μεγαλύτερης αυστηροποίησης των ποινών σε περιπτώσεις περιστατικών βίας. Οι προτάσεις περιλαμβάνουν: Συγκρότηση πενταμελούς Επιτροπής η οποία κάθε βδομάδα θα αξιολογεί φαινόμενα βίας και εμπρηστικών δηλώσεων (π.χ. παραγόντων, παικτών), ενημερώνοντας τα πειθαρχικά όργανα. Κατάργηση του Διαιτητικού Δικαστηρίου ως 3ου βαθμού εξέτασης των εφέσεων. Χορήγηση μίας μόνο αναβολής κατά την εκδίκαση υποθέσεων για όλα τα δικαστικά όργανα. Ελεγχο και αξιολόγηση του τρόπου λειτουργίας όλων των βαθμίδων και των αντίστοιχων οργάνων του ποδοσφαίρου.

  • Τη Σαουδική Αραβία θα αντιμετωπίσει στις 15 Μάη η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τους αγώνες του Nations League, που αρχίζει τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, αντικαθιστώντας τα διεθνή φιλικά.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ