Παρασκευή 13 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Οριστική ρήξη και αποχώρηση Παναθηναϊκού

Σε οριστική ρήξη οδηγούνται οι σχέσεις του Παναθηναϊκού με την Ευρωλίγκα, με την αποχώρηση των «πρασίνων» από τη διοργάνωση να μοιάζει πιο πιθανή από ποτέ. Χτες το απόγευμα, και μετά τα όσα είχαν προηγηθεί στη σύσκεψη των μετόχων της Λίγκας στη Μαδρίτη, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δ. Γιαννακόπουλος, μέσω προσωπικού λογαριασμού στο «Instagram» ανακοίνωσε την αποχώρηση της ομάδας από την Ευρωλίγκα από τη νέα σεζόν και την προσχώρησή της στο FIBA Champions League.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των 11 ομάδων που έχουν εγγυημένα συμβόλαια στη διοργάνωση, είχε προηγηθεί η επίθεση του Παναθηναϊκού στον εκτελεστικό διευθυντή της Λίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, τον οποίο οι «πράσινοι» στην τοποθέτησή τους χαρακτήρισαν αποτυχημένο στο κομμάτι της διοίκησης και διαχείρισης της Λίγκας, ζητώντας αλλαγή προσώπου στη θέση του τεχνικού διευθυντή, με εκλογές το καλοκαίρι. Η πρόταση αυτή του Παναθηναϊκού έγινε αποδεκτή από τα υπόλοιπα μέλη, όχι όμως και εκείνη για ψηφοφορία προκειμένου να τεθούν προς συζήτηση ζητήματα που έχουν να κάνουν με την οικονομική διαχείριση της Λίγκας, των εσόδων και την επιλογή των διαιτητών.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι φαίνεται ότι ήταν η άρνηση των υπόλοιπων ομάδων να συζητήσουν το θέμα της ποινής που έχει επιβληθεί από τη Λίγκα στον Δ. Γιαννακόπουλο, ο οποίος αποχώρησε από τη σύσκεψη, για να ακολουθήσει η διαδικτυακή τοποθέτησή του για την αποχώρηση της ομάδας. Να σημειωθεί πάντως ότι λόγω του 10ετούς συμβολαίου συνεργασίας που έχουν υπογράψει οι «πράσινοι» με την Ευρωλίγκα, σε ενδεχόμενη οριστική αποχώρηση θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις ρήτρες που έχουν τεθεί από τη Λίγκα.

Η απάντηση της Ευρωλίγκας

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, η Ευρωλίγκα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση όπου αναφέρεται πως ο Δ. Γιαννακόπουλος αποχώρησε επειδή υπήρξε ομόφωνη απόρριψη του αιτήματός του για μείωση της ποινής που του έχει επιβληθεί. Η Λίγκα δηλώνει επίσης ότι σέβεται απόλυτα τον Δ. Γιαννακόπουλο και τον Παναθηναϊκό, αλλά οι πράξεις του «βλάπτουν την εικόνα της διοργάνωσης».

  • Και επίσημα πλέον ο Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε για αύξηση των ομάδων της Ευρωλίγκας από τη μεθεπόμενη σεζόν, 2019 - 2020. Οπως αποκάλυψε, η Λίγκα προτίθεται να χορηγήσει «wild card» με ισχύ δύο ετών στη γερμανική Μπάγερν Μονάχου, ενώ πολύ κοντά σε κάτι τέτοιο βρίσκεται και η γαλλική Βιλερμπάν.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org