Τρίτη 3 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Ετοιμάζει νέες κινητοποιήσεις ενάντια στην επαναλειτουργία των καζανιών

Από τη μεγάλη κινητοποίηση της περασμένης Πέμπτης
Από τη μεγάλη κινητοποίηση της περασμένης Πέμπτης
«Η κινητοποίηση στις 29 Μάρτη ήταν μόνο η αρχή!». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Συλλόγων Γονέων Περάματος, με αφορμή την κινητοποίηση που έγινε την περασμένη βδομάδα ενάντια στους σχεδιασμούς της «Cosco» και των εταιρειών πετρελαιοειδών, για την επαναλειτουργία των καζανιών του θανάτου στο Πέραμα. Προαναγγέλλει δε νέες κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Η Ενωση Συλλόγων Γονέων Περάματος χαιρετίζει τους μαθητές, των γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, που κινητοποιήθηκαν και έδωσαν μαχητική απάντηση. Δηλώνουμε ότι η κινητοποίηση στις 29 Μάρτη ήταν μόνο η αρχή! Το Δημοτικό Συμβούλιο που ακολούθησε το απόγευμα της ίδιας μέρας της κινητοποίησης, μας επιβεβαίωσε την απαράδεκτη στάση της δημοτικής αρχής Περάματος για το θέμα των καζανιών του θανάτου. Ο δήμαρχος Περάματος, κ. Λαγουδάκης, μην απαντώντας σε καμία από τις κρίσιμες ερωτήσεις που του τέθηκαν, έδειξε με τον πιο καθαρό τρόπο ότι παίρνει μέρος σε ένα απαράδεκτο παιχνίδι πίσω από τις πλάτες του λαού του Περάματος.

Επιβεβαιώνεται λοιπόν ότι η δημοτική αρχή Περάματος:

  • Συμφωνεί επί της ουσίας με τους σχεδιασμούς των μονοπωλίων της "Cosco" και των εταιρειών πετρελαιοειδών. Η όποια διαφοροποίηση και διαφωνία είναι υποκριτική για να ρίξει στάχτη στα μάτια του περαμαϊκού λαού. Ολοι μαζί, μονοπώλια, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, Περιφέρεια Αττικής, δημοτική αρχή Περάματος, μιλάνε για σχεδιασμούς που θα φέρουν την ανάπτυξη, ενώ μας φέρνουν το θάνατο έξω από το σπίτι μας.
  • Εχει εμπλακεί τόσο βαθιά στους σχεδιασμούς που δεν τόλμησε να βγάλει κουβέντα για το περιεχόμενο της συνάντησης που είχε με την αμερικάνικη πρεσβεία, την περασμένη βδομάδα, η οποία παραμένει ως ένα μεγάλο αναπάντητο ερώτημα στο λαό του Περάματος.
  • Μπροστά στη βιασύνη να προχωρήσει ο σχεδιασμός για την επαναλειτουργία των καζανιών του θανάτου, με όσο το δυνατό πιο αθόρυβο τρόπο, δεν έχει πάρει κανένα μέτρο ασφαλείας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης από πιθανό ατύχημα - έγκλημα που μπορεί να συμβεί ακόμα και αυτή τη στιγμή στις δεξαμενές πετρελαιοειδών.

Η Ενωση Συλλόγων Γονέων Περάματος, μαζί με τους φορείς και τα εργατικά σωματεία θα συνεχίσουν την πάλη ενάντια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των μονοπωλίων, κυβέρνησης, περιφέρειας, δημοτικής αρχής. Απαντάμε με το σύνθημα που φώναζε ο λαός του Περάματος στο συλλαλητήριο, "Ανάπτυξη στο Πέραμα είναι τα παιδιά του και όχι τα καζάνια του θανάτου".

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί νέος συντονισμός φορέων και εργατικών σωματείων για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προηγούνται οι μπίζνες των εταιρειών πετρελαιοειδών από τις ζωές των κατοίκων του Περάματος(7/4/2020)
Συνεχίζεται ο αγώνας για άμεση μετεγκατάσταση των καζανιών του θανάτου(29/2/2020)
Συνεχίζεται η μάχη ενάντια στα «καζάνια του θανάτου»(4/7/2018)
Κινητοποίηση στις 27/6 για τα «καζάνια του θανάτου»(22/6/2018)
Η κυβέρνηση μονιμοποιεί τα «καζάνια του θανάτου»(16/6/2018)
Αποκαλύπτει τη συμπαιγνία κυβέρνησης - περιφέρειας - δήμου για λειτουργία των καζανιών(17/4/2018)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org