Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

Φωτ.

Ενας ακόμη αγαπητός σύντροφος «έφυγε» αυτές τις μέρες. Είναι ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ, διακεκριμένος Δικηγόρος, πρώην συνδικαλιστής και αφοσιωμένος ως το τέλος της ζωής του στο ΚΚΕ.

Δραστήριο μέλος στις κομματικές οργανώσεις των δικηγόρων την τελευταία εικοσιπενταετία, ανέπτυξε παράλληλα έντονη δραστηριότητα στις γραμμές της Νέας Κίνησης Δικηγόρων Αθήνας. Υπήρξε υποψήφιος σύμβουλος της Νέας Κίνησης στις δικηγορικές εκλογές του 1976. Διέθετε άρτια επιστημονική κατάρτιση και ασκούσε με μεγάλη επιτυχία τα δικηγορικά του καθήκοντα. Μεγάλη υπήρξε η συμβολή του στην υπεράσπιση των διωκόμενων αγωνιστών ιδίως στα δύσκολα μεταδικτατορικά χρόνια. Εχει συγγράψει βιβλίο για την ΕΟΚ και τις δυσμενείς συνέπειες για τη χώρα μας. Ηταν μέλος του ΔΣ του ΚΜΕ το οποίο βοήθησε με τις γνώσεις του και τις μαρξιστικές τοποθετήσεις του και διαλέξεις.

Τα τελευταία χρόνια χτυπημένος από βαριά και ανίατη ασθένεια είχε αποσυρθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Σκύρο, όπου και τον βρήκε ο θάνατος.

Οι σύντροφοί του στις κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ και οι συναγωνιστές του στους συνδικαλιστικούς αγώνες θα τον θυμούνται πάντα.

Οι Δικηγόροι του ΚΚΕ μαζί με τα συλλυπητήριά τους στα παιδιά του και στη γυναίκα του, προσφέρουν στη μνήμη του 76.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Δικηγόρων για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη», ο οποίος ήταν ο καθημερινός του σύντροφος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ