Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Βασίλης Σαουλίδης
Βασίλης Σαουλίδης
Φωτ.

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΓΑΡΑΣ, ο οποίος πέθανε στις 16 Μάη 2001, ήταν μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος «Αγίων Αναργύρων» της ΠΕΑΕΑ για πολλά χρόνια. Πάντα αγωνιζόταν για τα ιδανικά του ΕΑΜ, την ελευθερία, την ανεξαρτησία, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Ελευθερία Λαγάρα πρόσφερε 50.000 δρχ. στο Παράρτημα «Αγ. Αναργύρων».

  • Επίσης, στη μνήμη του Κώστα Λαγάρα το Παράρτημα «Αγ. Αναργύρων» πρόσφερε 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη» του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης.

* * *

Φωτ.

Στην αθάνατη μνήμη του θείου μας ΒΑΣΙΛΗ ΣΑΟΥΛΙΔΗ από τους Σιταγρούς Δράμας, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος υπερασπιζόταν με πάθος τα ιδανικά του ΚΚΕ και ήταν ασυμβίβαστος στον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία, την ειρήνη, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Κωνσταντίνου», 20.000 δρχ.

Ελένη Παπαδοπούλου, Λίνα Υφαντοπούλου

* * *

Φωτ.

Ο ΒΑΣΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ, κληρωτός το 1939, πήρε μέρος στον πόλεμο του '40. Στην Κατοχή ήταν αποσπασματάρχης του ΕΛΑΣ, πρωτοστάτησε το 1944 στο Κοσκινά Καρδίτσας, στη μάχη της σοδειάς και τραυματίστηκε σοβαρά. Στον εμφύλιο. υπηρετούσε στα έμπεδα του Αρχηγείου Κόζιακα ως εκπαιδευτής. Το Μάη του 1947, όταν χτυπήθηκε το Αρχηγείο Κόζιακα πιάστηκε αιχμάλωτος.

Εκτελέστηκε στα Γιάννενα στις 16 Ιούνη 1947.

Στη μνήμη του καθώς και στη μνήμη των νεκρών μαχητών του Αρχηγείου Κόζιακα, οι οποίοι ήταν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη» και 5.000 δρχ. στο περιοδικό της Εθνικής Αντίστασης.

Παντελής Καραβασίλης

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΧΡΗΣΤΟΥ Β. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος πέθανε στις 4 Οκτώβρη 2001 και αντί για στεφάνι στον τάφο του, το Παράρτημα Κηφισιάς της ΠΕΑΕΑ προσφέρει στο «Ριζοσπάστη» 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κηφισιάς.

* * *

Στη μνήμη των νεκρών μαχητών της 8ης Μεραρχίας Πελοποννήσου του ΔΣΕ ο Θανάσης Τσολάκης προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Λακωνίας 20.000 δρχ.

* * *

Στις 20 Αυγούστου 2001 πέθανε ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ.

Στη μνήμη του τα παιδιά του πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σπάρτης, 30.000 δρχ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ