Παρασκευή 23 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΣΤΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ
Κινητοποίηση στη διοίκηση του ΤΕΙ

Κινητοποίηση στη διοίκηση του ΤΕΙ Καβάλας έκανε χτες η Επιτροπή Αγώνα Εστιών για τα προβλήματα που υπάρχουν στις εστίες αλλά και στο ίδιο το ΤΕΙ.

Για τα προβλήματα της εστίας οι σπουδαστές επισημαίνουν ότι μένουν δυο δυο μέσα σε δωμάτια 10 τ.μ., τα μπάνια είναι κοινόχρηστα και σε ορισμένους διαδρόμους μάλιστα δε λειτουργούν καν, σημειώνεται έλλειψη ζεστού νερού και θέρμανσης ακόμα και μέσα στο χειμώνα, υπάρχει έλλειψη κοινόχρηστων χώρων για τους σπουδαστές, ενώ πλήρης είναι η απουσία φύλαξης.

Ακόμα, τα δωμάτια των εστιών αρκούν μόνο για 400 σπουδαστές, δηλαδή δεν επαρκούν ούτε για τους πρωτοετείς, ενώ οι αιτήσεις που γίνονται κάθε χρόνο είναι πολλαπλάσιες και υπάρχουν παιδιά που εγκαταλείπουν τις σπουδές τους όταν δεν παίρνουν δωμάτιο στις εστίες. «Κάθε χρόνο η μεγαλύτερη αγωνία όλων γίνεται το αν θα είναι στις λίστες για να τελειώσουν τις σπουδές τους, αν θα τους ζητηθεί να εγκαταλείψουν το δωμάτιο, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις συναδέλφων μας που διώχθηκαν από τα δωμάτιά τους γι' αυτόν το λόγο», σημειώνουν οι σπουδαστές, που επιλέγουν το δρόμο της διεκδίκησης και δηλώνουν:

«Να μη μείνει κανείς έξω από το δικαίωμα της δωρεάν σίτισης και στέγασης. Αμεση χρηματοδότηση για να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των φοιτητών με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής (ζεστό νερό, ηλεκτρικές συσκευές κ.λπ.). Να υπενοικιαστούν δωμάτια στα ξενοδοχεία για να στεγαστούν όλοι οι φοιτητές που κάνουν αίτηση. Ούτε σκέψη για νοίκι και δίδακτρα. Αμεση ανέγερση εστιών με ευθύνη του κράτους. Δωρεάν σπουδές για όλους. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τις σπουδές μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ