Παρασκευή 23 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΒΥΡΩΝΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ασφαλή και σύγχρονα σχολεία για όλα τα παιδιά

Ανακοίνωση με αφορμή τη σφράγιση του 4ου Δημοτικού Σχολείου

Οι υπηρεσίες έχουν σφραγίσει το 4ο Δημοτικό Βύρωνα
Οι υπηρεσίες έχουν σφραγίσει το 4ο Δημοτικό Βύρωνα
«

Σύγχρονο και προοδευτικό είναι, εν έτει 2018, να έχουν όλα τα παιδιά ασφαλή και σύγχρονα σχολεία», τονίζουν οι Κομματικές Οργανώσεις Βύρωνα του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή τους για τη σφράγιση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα λόγω επικινδυνότητας του κτιρίου.

Οι ΚΟ κάνουν λόγο μεταξύ άλλων για ένα ακόμα τρανταχτό παράδειγμα της υποβάθμισης στην οποία οδηγούνται τα σχολεία έπειτα από τη δημιουργία των «καλλικρατικών» δήμων, τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της σχολικής στέγης στους δήμους, τη δραματική μείωση των κονδυλίων και την κατάργηση του ρόλου του ΟΣΚ.

Επισημαίνουν την ευθύνη της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ στον Βύρωνα για την κατάσταση στο συγκεκριμένο σχολείο και συνολικά για το σχολικό δίκτυο. «Το πρόβλημα είναι διαχρονικό και αγγίζει και άλλα σχολεία της περιοχής. Πρέπει να σταματήσει η υποκρισία των δυνάμεων της ΝΔ, που βρίσκονταν στη διοίκηση του δήμου τα προηγούμενα χρόνια, και ευαγγελίζονται ότι δεν γνώριζαν. Το ενδιαφέρον και των δύο είναι όψιμο. Η σημερινή δημοτική αρχή είναι ταυτισμένη με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Αντιμετωπίζει ως κόστος την ανέγερση νέων κτιρίων για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας, με πρόσχημα μάλιστα την υποτιθέμενη δύσκολη οικονομική κατάσταση. Σταθερά αποθαρρύνει γονείς και εκπαιδευτικούς, λέγοντας πως δεν υπάρχουν χρήματα και πως ό,τι κι αν διεκδικούν δεν μπορεί να υλοποιηθεί», υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση και τονίζεται ότι «η επίλυση των κτιριακών υποδομών απαιτεί πρωτοβουλίες που θα βάζουν στο επίκεντρο την ασφάλεια και τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας και όχι τα μεγάλα συμφέροντα. Προϋποθέτει τη σύγκρουση με κυβερνητικές πολιτικές, τη διεκδίκηση των λαϊκών αναγκών, την αποκάλυψη και όχι τη συγκάλυψη του προβλήματος. Αυτόν το ρόλο πρέπει να παίξει μια δημοτική αρχή, που θέλει να είναι στήριγμα στις διεκδικήσεις και στην πάλη του λαού και όχι στήριγμα των κυβερνήσεων που τον ματώνουν».

Για σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα του 4ου Δημοτικού, που συγκαλείται μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη» και η Ενωση Γονέων έχουν καλέσει σε συγκέντρωση στις 5 μ.μ. στο χώρο του σχολείου και στη συνέχεια θα παρευρεθούν στη συνεδρίαση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ