Σάββατο 17 Μάρτη 2018 - Κυριακή 18 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΥΜΑΡΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΥΜΑΡΗΣ
ΦΩΤΟ

Πριν από λίγες μέρες «έφυγε» από κοντά μας, πλήρης ημερών, η αγαπημένη μας μητέρα, ηρωίδα - μάνα και γιαγιά, ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΕΩΡΓΟΥΛΙΑ. Γεννήθηκε το 1922 στο Αθαμάνιο των Τζουμέρκων της Αρτας, με τη ζωή της να σημαδεύεται, στον αιώνα που πέρασε, κι από τη δική της συμβολή στους αγώνες και τις θυσίες του λαού μας για μια δίκαιη κοινωνία.

Ορφάνεψε από νήπιο και δεκαπεντάχρονη κατέβηκε στην Αθήνα, όπου δούλεψε σε ξένο σπίτι ως υπηρέτρια. Η γνωριμία της και συμβίωση με τον Τέλη Γεωργούλια, που αναδείχθηκε τα πύρινα εκείνα χρόνια σε αταλάντευτο αγωνιστή, στέλεχος του ΚΚΕ, της έδωσε τη δυνατότητα να αναδείξει τις πρωτόγνωρες φυσικές και ηθικές αντοχές που έκρυβε μέσα της.

Από το 1946, 26 χρόνων κοπέλα, μοχθούσε αγόγγυστα για την ανατροφή και τις σπουδές των δύο παιδιών της και ταυτόχρονα έδινε το «παρών» σε όλα τα επισκεπτήρια στον άντρα της, από τη Μακρόνησο και τον Αη Στράτη μέχρι τις φυλακές του Ιτζεδίν της Κρήτης και των Καμένων Βούρλων. Στη διάρκεια της χουντικής δικτατορίας επισκεπτόταν στα τέσσερα σημεία της Ελλάδας τον εξόριστο άντρα της στο Παρθένι της Λέρου, τον σε απομόνωση φαντάρο γιο της, τους φυλακισμένους κόρη και γαμπρό της, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη και το κουράγιο στα λόγια της.

Στη μνήμη της προσφέρουμε, μέσω της ΚΟΒ Αμαρουσίου, 200 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, με τους αγώνες του οποίου ήταν συνειδητά και αναπόσπαστα δεμένη η ζωή της.

ΜΠΑΜΠΗΣ ΦΙΤΣΙΟΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΦΙΤΣΙΟΣ
Τα παιδιά της, Τασούλα και Μπάμπης Ζιώγας

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΥΜΑΡΗ, που «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Καραβοστάμου Ικαρίας. Θα ζει πάντα στη σκέψη μας και την καρδιά μας.

Η σύζυγός του Μαρία Ζύμαρη, τα παιδιά του Αθηνά και Νίκος και τα εγγόνια του

***

ΦΩΤΟ

Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΦΙΤΣΙΟΣ ήταν πιστός πάντα στο δίκιο της εργατικής τάξης και τα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, μέχρι και το τέλος. Ακούραστος μαχητής της ζωής και κομμουνιστής από τα μικρά του χρόνια.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού προσφέρουμε το ποσό των 100 ευρώ στο ΚΚΕ, το κόμμα που για πολλά χρόνια υπηρέτησε ως μέλος του, μέχρι το ξαφνικό φευγιό του τον περασμένο Δεκέμβρη.

Η οικογένειά του


ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΕΩΡΓΟΥΛΙΑ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΕΩΡΓΟΥΛΙΑ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ