Πέμπτη 1 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Στο επίκεντρο η ανάγκη για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Κάλεσμα της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ

Με κεντρικά αιτήματα μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών και εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων, αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί διαδηλώνουν αύριο στη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα, στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη στις 12 μ. και σε κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στην υπόλοιπη χώρα.

Στις κινητοποιήσεις καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, που αναφέρεται μεταξύ άλλων στις επιπτώσεις της πολιτικής της αδιοριστίας και των περικοπών στις εκπαιδευτικές ανάγκες και στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, ειδικά όσων προέρχονται από φτωχές οικογένειες, σημειώνοντας:

  • «Είναι σοβαρό μορφωτικό πρόβλημα να γίνεται μάθημα σε αίθουσες - κλουβιά με μαθητές στοιβαγμένους σαν σαρδέλες, με 25 νήπια σε μια αίθουσα ή με 28 μαθητές στο Γυμνάσιο - Λύκειο. Να γιατί ζητάμε 15 μαθητές ανά τμήμα σε Νηπιαγωγείο και Α', Β' Δημοτικού, 20 μαθητές ανά τμήμα στις υπόλοιπες τάξεις και ακόμα λιγότερο αριθμό σε κατευθύνσεις και εργαστήρια για να γίνεται πιο ουσιαστική δουλειά με τα παιδιά. Να γιατί χρειάζονται πιο πολλοί μόνιμοι εκπαιδευτικοί.
  • Γιατί είναι μεγάλο μορφωτικό πρόβλημα το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό να συρρικνώνονται, να μην έχουν υποδομές και να διαμορφώνουν το πρόγραμμα με ό,τι περισσεύει από το πρωινό πρόγραμμα. Να γιατί ζητάμε ολοήμερο σχολείο, με διευρυμένη χρονική λειτουργία, δωρεάν σίτιση με πρόσληψη κατάλληλου προσωπικού και όλες τις ειδικότητες.
  • Γιατί είναι μεγάλο μορφωτικό πρόβλημα οι μαθητές με ειδικές μαθησιακές ανάγκες να μένουν αβοήθητοι ή να αλλάζουν κάθε χρόνο εκπαιδευτικό μιας και το 80% των εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή είναι συμβασιούχοι, ενώ οι μαθητές που έχουν ανάγκη από εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης να αναγκάζονται να μοιράζονται τον δάσκαλό τους με άλλα 2 - 3 - 4, ακόμα και 5 παιδιά! Είναι πρόβλημα για τις λαϊκές οικογένειες να αναζητούν στήριξη σε πανάκριβες ιδιωτικές δομές λόγω των τεράστιων ελλείψεων του δημόσιου σχολείου. Να γιατί ζητάμε μαζικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε Γενική και Ειδική Αγωγή.
  • Γιατί είναι πισωγύρισμα να υπάρχουν κενά σε ειδικότητες ή σε δασκάλους και να μην καλύπτονται από τον αντίστοιχο εκπαιδευτικό ή να συγχωνεύονται π.χ. στη Δευτεροβάθμια διαφορετικά αντικείμενα, όπως η Φυσική, η Χημεία και η Βιολογία και τελικά "όλοι να τα διδάσκουν όλα". Να γιατί ζητάμε μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, ώστε ο κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το αντικείμενό του. Γιατί είναι απαίτηση οι μαθητές μας να έχουν από την έναρξη της χρονιάς καθηγητές ξένων γλωσσών στη γλώσσα που επιλέγουν, να έχουν καθηγητές οργάνων στα Μουσικά σχολεία, να δημιουργούνται τμήματα, ειδικότητες και κατευθύνσεις στα ΕΠΑΛ ανάλογα με τις επιλογές των μαθητών. Να γιατί χρειάζονται εδώ και τώρα χιλιάδες μόνιμοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία».

Ταυτόχρονα, υπογραμμίζει πως τα προβλήματα που βιώνουν οι αναπληρωτές χρόνο με το χρόνο γίνονται όλο και μεγαλύτερα και αναφέρεται στις μετακινήσεις, στα ενοίκια, διατροφή, έξοδα μετακίνησης που καλούνται να πληρώσουν, στις καθυστερήσεις στη μισθοδοσία και στο απαράδεκτο καθεστώς των αδειών.

Τρίωρες στάσεις εργασίας για συμμετοχή στις αυριανές κινητοποιήσεις έχουν κηρύξει τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ και κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν πολλά πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων.

Μετά από μια μαζικότατη σύσκεψη, ο Σύλλογος Δασκάλων - Νηπιαγωγών Χίου αποφάσισε να επεκτείνει τη στάση εργασίας της ΔΟΕ σε 24ωρη απεργία και πραγματοποιεί αύριο συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. και πορεία στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών!(2019-01-23 00:00:00.0)
Βδομάδα δράσης για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά(2018-02-17 00:00:00.0)
Ζητούν άμεσα ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών(2016-09-16 00:00:00.0)
Απεργούν αύριο δάσκαλοι και νηπιαγωγοί(2016-09-14 00:00:00.0)
Τέρμα πια η κοροϊδία! Κάλυψη των κενών τώρα!(2015-12-12 00:00:00.0)
Σημαντικά κενά σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση(2015-08-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ