Τρίτη 27 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
Για τους εργαζόμενους στο Μηχανισμό Είσπραξης Αγγελιόσημου

Σε δεινή θέση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο Μηχανισμό Είσπραξης Αγγελιόσημου για τα Ταμεία του Τύπου, καθώς κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, ενώ εδώ και τρεις μήνες είναι απλήρωτοι.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, με παρεμβάσεις των εκλεγμένων εκπροσώπων του στις διοικήσεις των συνδικαλιστικών Ενώσεων, από την πρώτη στιγμή, μετά τη μεταφορά της αρμοδιότητας αυτής στον ΕΦΚΑ, υποστήριξε τη θέση ότι είναι ευθύνη του κράτους η διευθέτηση της θέσης των εργαζομένων στο Μηχανισμό Είσπραξης Αγγελιόσημου, με κριτήριο τη διασφάλιση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με δικαιώματα για όλους.

Ταυτόχρονα, το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ με ανακοίνωσή του σημειώνει την τεράστια ευθύνη που έχουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στις συνδικαλιστικές ενώσεις, οι οποίες παλιότερα δημιούργησαν το Μηχανισμό, γιατί αφενός δεν διεκδίκησαν ο Μηχανισμός να είναι στην ευθύνη του κράτους, ενώ σήμερα ασκούν το διευθυντικό δικαίωμα της διάλυσής του, χτυπώντας το κατακτημένο δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά των εργαζομένων στην είσπραξη του Αγγελιόσημου, «αντί να διεκδικούν από την κυβέρνηση να είναι όλοι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ με όλα τα δικαιώματά τους».


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ