Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Τεράστιες ελλείψεις στις δημόσιες δομές Υγείας

Αναβαθμισμένες και δωρεάν παροχές Υγείας για όλο το λαό ζητάει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας

Στα πολλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημόσιες δομές Υγείας του νομού Καρδίτσας (νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας, ιατρεία του ΠΕΔΥ), λόγω των μεγάλων ελλείψεων μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού, τεχνολογικού προσωπικού, αλλά και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, αναφέρονται σε Επερώτηση που κατέθεσαν οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεσσαλίας.

Οπως σημειώνουν:

-- Στο νοσοκομείο δεν υπάρχει γαστρεντερολόγος, με έναν μόνο γιατρό λειτουργούν η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και η ψυχιατρική κλινική, με δύο η ΩΡΛ, ενώ υποστελεχωμένα σε γιατρούς είναι πολλά άλλα τμήματα, κυρίως του εργαστηριακού τομέα. Ιδιαίτερο πρόβλημα υπάρχει στη λειτουργία της Μαιευτικής - Γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Καρδίτσας, αφού η ύπαρξη μίας μόνο γυναικολόγου έχει ως αποτέλεσμα τη μη πραγματοποίηση χειρουργείων και τοκετών και να κινδυνεύει να σταματήσει η λειτουργία της.

-- Στο ΠΕΔΥ για δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους υπάρχουν μόνο 1 παθολόγος, 1 χειρούργος, 1 παιδίατρος (και μόνο απογεύματα), 1 γαστρεντερολόγος, 1 μικροβιολόγος, ενώ δεν υπάρχουν μια σειρά ειδικότητες (οφθαλμίατρος, νευρολόγος, ψυχίατρος, πνευμονολόγος, καρδιολόγος, ΩΡΛ, γυναικολόγος, ουρολόγος, ορθοπεδικός, δερματολόγος).

-- Στα Κέντρα Υγείας Παλαμά, Σοφάδων και Μουζακίου, τα κενά σε γιατρούς ξεπερνούν το 50-60% των προβλεπόμενων θέσεων.

Επανειλημμένα, εργατικά σωματεία, αγροτικοί σύλλογοι, σωματεία ΕΒΕ και οι σύλλογοι γυναικών - μέλη της ΟΓΕ του Ν. Καρδίτσας, μέσα από κινητοποιήσεις τους, διεκδίκησαν λύσεις στα σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου και ιδιαίτερα της άμεσης στελέχωσης της Μαιευτικής - Γυναικολογικής κλινικής, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχουν δοθεί ουσιαστικές λύσεις.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ρωτούν την περιφερειακή αρχή τι ενέργειες έχει κάνει ή σκοπεύει να κάνει άμεσα, ώστε:

-- Να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού προσωπικού, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για το Νοσοκομείο Καρδίτσας, στα ΚΥ και στα ιατρεία του ΠΕΔΥ.

-- Να λειτουργήσουν όλες οι κλινικές που είναι κλειστές στο Νοσοκομείο Καρδίτσας και να μη γίνουν συγχωνεύσεις με όμορα νοσοκομεία.

-- Να στελεχωθεί η Γυναικολογική κλινική του νοσοκομείου με εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και κατάλληλο ιατρικό εξοπλισμό, ώστε οι γυναίκες να έχουν πλήρη κάλυψη των αναγκών τους, σε εξετάσεις, τοκετό, δωρεάν προγεννητικό έλεγχο για όλες τις έγκυες και σε όλη τη διαδικασία (εξετάσεις, φάρμακα, επεμβάσεις) της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

-- Να αυξηθεί γενναία η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες λειτουργίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας, των ΚΥ, του ΠΕΔΥ και όλων ασφαλώς των δημόσιων νοσοκομείων, ΚΥ και όλων των δομών δημόσιας Υγείας - Πρόνοιας.

-- Να καταργηθεί κάθε πληρωμή για την Υγεία, εξετάσεις και τα φάρμακα.

-- Να ενταχθούν όλα τα εμβόλια στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού και να γίνονται δωρεάν σε όσους τα έχουν ανάγκη.

-- Να υπάρχουν δωρεάν οδοντιατρικές υπηρεσίες πρόληψης και θεραπείας.

-- Να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, από γιατρούς εργασίας και τεχνικούς ασφάλειας που θα ανήκουν σε κρατικό σώμα και όχι σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλά και στα σχολεία, στους χώρους άθλησης.

Πνιγμένο στα λύματα το κτίριο της ΠΕ Τρικάλων

Επερώτηση για την απαράδεκτη κατάσταση του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας, ζητώντας από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων να απαντήσουν τι μέτρα θα πάρουν για την άμεση επίλυση του προβλήματος που υφίσταται εδώ και αρκετό καιρό.

Οπως σημειώνεται στην Επερώτηση, σε πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεσσαλίας, Τάσος Τσιαπλές, διαπίστωσε προσωπικά αυτό που καταγγέλθηκε και από το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων της ΠΕ Τρικάλων, ότι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω της εισροής υδάτων και λυμάτων από παρακείμενα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο υπόγειο του κτιρίου, έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη και επικίνδυνη ανθυγιεινή εστία, τόσο για τη δημόσια υγεία των υπαλλήλων της ΠΕ Τρικάλων που εργάζονται εκεί και των πολιτών που προσέρχονται για διάφορες υποθέσεις τους (πέρα από τη δυσοσμία, υπάρχει κίνδυνος μολύνσεων), όσο και ζήτημα ασφαλείας, αφού εκεί υπάρχουν ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

Παρότι έχουν γίνει συστάσεις από την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της ΠΕ Τρικάλων και διαμαρτυρίες από τους υπαλλήλους της Περιφέρειας, ακόμα και κοινοποίηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρικάλων από τις 25/10/2017, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή της κατάστασης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τώρα να παρθούν μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων!(2021-11-17 00:00:00.0)
Νοσούν βαριά από τον «ιό» της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης της Υγείας(2021-08-28 00:00:00.0)
Να μη διανοηθεί η κυβέρνηση να κλείσει και να συγχωνεύσει νοσοκομεία(2021-07-27 00:00:00.0)
«Γυμνές» και με σοβαρές ελλείψεις στη νέα έξαρση της πανδημίας(2020-09-10 00:00:00.0)
Αγωνιστική «υποδοχή» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας(2017-05-09 00:00:00.0)
Οξυμένα προβλήματα στις κρατικές δομές Υγείας(2017-04-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ