Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Πρόταση για παρεμβάσεις αντισεισμικής προστασίας στα σχολεία

Το ΕΠΑΛ στο Ληξούρι που καταστράφηκε ολοσχερώς από το σεισμό του 2014
Το ΕΠΑΛ στο Ληξούρι που καταστράφηκε ολοσχερώς από το σεισμό του 2014
Την ανάγκη να παρθούν συγκεκριμένα άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών σε σχολεία της Κεφαλονιάς από τους σεισμούς του 2014 και 2015 έφεραν για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Ομως, αυτό το τόσο σοβαρό θέμα, δηλαδή οι ενέργειες που έπρεπε να κάνει το Συμβούλιο σε κάθε σχολείο ξεχωριστά για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, δεν ψηφίστηκε μετά από πρόταση του περιφερειάρχη!

Πιο συγκεκριμένα, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»: «Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 3 περιφερειακοί σύμβουλοι (οι 2 της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και ο Σ. Κουρής), ενώ οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ και ο κ. Δεσύλλας ψήφισαν αποχή. Ετσι αποδεικνύεται στην πράξη ότι η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων συμπαρατάσσεται σε άλλο ένα κρίσιμο ζήτημα με την κυβέρνηση στην αντιεκπαιδευτική - αντιλαϊκή της πολιτική. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, οι γονείς και οι μαθητές πρέπει να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα».

Να σημειώσουμε ότι το πλαίσιο διεκδίκησης και ενεργειών που πρότεινε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιονίων Νήσων είναι το εξής:

-- Να υλοποιηθούν όλες οι επισκευές και τα έργα αποκατάστασης όλων των σεισμόπληκτων σχολείων στο νομό Κεφαλονιάς και Ιθάκης με το σύγχρονο αντισεισμικό κανονισμό.

-- Να υλοποιηθεί επιτέλους άμεσα η μελέτη για το Μηχανουργείο του ΕΠΑΛ Ληξουρίου, προκειμένου η κατασκευή του, μαζί με την επισκευή του Γυμνασίου Αγίας Θέκλης και του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου, να χρηματοδοτηθούν από τα 5 εκατ. της Περιφέρειας Αττικής, όπως έχει προγραμματιστεί.

-- Να εξασφαλιστούν άμεσα όλες οι προϋποθέσεις ώστε να χρηματοδοτηθούν αμέσως και να κατασκευαστούν το νέο σχολικό συγκρότημα για το ΓΕΛ στο Ληξούρι (κατά προτεραιότητα), καθώς και τέσσερα ακόμη σχολικά συγκροτήματα στο νομό (2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, Γυμνάσιο - Λύκειο Πάστρας, Γυμνάσιο - Λύκειο Μεσοβουνίων), ώστε να καλυφθούν πλήρως οι μαθητές της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης με σύγχρονες, ασφαλείς, δημόσιες υποδομές.

-- Να πραγματοποιηθούν ουσιαστικοί έλεγχοι και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας για όλα τα σχολεία. Να συνταχθεί μητρώο ελέγχων που θα επικαιροποιείται περιοδικά.

-- Να κατασκευαστεί όλη η αναγκαία υποδομή για την απρόσκοπτη και ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στο συγκρότημα του ΦΑΡΑΩ.

-- Να μη γίνει καμιά συγχώνευση σχολικής μονάδας στο νομό Κεφαλονιάς και σε όλα τα Ιόνια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ