Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΣΤΗΝ ΠΕΔ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παρέμβαση κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - αιρετών

Τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες από την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και τις ευθύνες της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των αιρετών στο ΔΣ της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων (ΠΕΔ) Αττικής για όλα αυτά, έθεσαν στην πρόσφατη συνάντηση που είχε η ΠΕΔ με τον υπουργό Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη, οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», δήμαρχοι Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος και Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος, και ο δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Τσουκαλάς.

Σε κοινή τους δήλωση οι κομμουνιστές εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αναφέρουν ανάμεσα σε άλλα:

«Θέσαμε υπόψη του υπουργού συγκεκριμένα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και το λαό και ζητήσαμε να μας απαντήσει. Στο ζήτημα της σταθερής και μόνιμης δουλειάς, που στους ΟΤΑ και όχι μόνο, οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν μαζικά και μαχητικά τη μονιμοποίησή τους, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να ελιχθεί και να προκηρύξει 8.166 θέσεις αορίστου χρόνου στις ανταποδοτικές υπηρεσίες. Απαιτήσαμε από τον υπουργό να δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να φύγει κανείς συμβασιούχος μετά της 31/3/18, και να παραταθεί η παραμονή τους μέχρι την ημέρα τοποθέτησης των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, γιατί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αυτοί θα καθυστερήσουν. Να προκηρυχθούν προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά σε βασικές υπηρεσίες εκτός των ανταποδοτικών.

(...) Ζητήσαμε αύξηση της χρηματοδότησης, να αποδίδονται όλοι οι θεσμοθετημένοι πόροι που αναλογούν στην Τοπική Διοίκηση και να σταματήσει η κυβέρνηση τις παράνομες παρακρατήσεις που δημιούργησαν ήδη νέα γενιά παρακρατημένων πόρων, χρήματα του εργαζόμενου λαού που ανέρχονται σε δισ.

Αναδείξαμε την κακή έως και άθλια κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς, την ακαταλληλότητα και έλλειψη κτιριακών υποδομών, αθλητικών χώρων και εγκαταστάσεων, την έλλειψη παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού (δεν υπάρχουν καθαρίστριες, δεν υπάρχουν τραπεζοκόμοι), τις προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ των παιδαγωγών στους παιδικούς σταθμούς.

Ζητήσαμε να αυξηθούν οι πόροι που δίνονται για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ), τη ΣΑΤΑ σχολείων και των υποδομών των δήμων (δρόμοι κ.λπ.), που έχει σχεδόν εκμηδενιστεί, δίνοντας στην πενταετία 2017 - 2021 μόνο 890 εκατ.

Απαιτήσαμε να σταματήσουν άμεσα οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις σπιτιών εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών, και να αρθεί νομοθετικά και άμεσα η καταναγκαστική διαδικασία που εκβιάζει εργαζόμενους και αιρετούς να στέλνουν τον φτωχόκοσμο στην εφορία.

Ζητήσαμε να προχωρήσουν άμεσα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, δείχνοντας τις τεράστιες ευθύνες που έχουν η Περιφέρεια και η κυβέρνηση στο πού τελικά κατευθύνονται οι πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό και το ΕΣΠΑ.

Στην ίδια κατεύθυνση, απαιτήσαμε να γίνουν έργα αντιπυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης, ειδικά σε κτιριακές υποδομές που αφορούν σχολεία.

Ο υπουργός, αν και του ζητήθηκε επίμονα να απαντήσει στα κύρια ζητήματα που τοποθετήθηκε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής, τα προσπέρασε και δεν απάντησε σε κανένα.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τη νομοθέτηση της άρσης της υποχρέωσης για πλειστηριασμούς, ομολόγησε ότι δεν τους αφήνουν οι "θεσμοί"!».

Τέλος, οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ανέδειξαν ότι η νέα αναθεώρηση του «Καλλικράτη» γίνεται για να εναρμονιστεί το πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Διοίκησης στις νέες απαιτήσεις του κεφαλαίου, στην ανάγκη να υπάρξουν ακόμα πιο διευρυμένες συγκλίσεις (απλή αναλογική), ώστε όσο γίνεται πιο ενιαία να αντιμετωπιστεί και να χτυπηθεί το εργατικό κίνημα, να προχωρήσουν πιο εύκολα τα σχέδια παραχώρησης - ιδιωτικοποίησης λιμανιών και εκτάσεων για τουριστική ανάπτυξη, γενικά διευκόλυνσης της επιχειρηματικής δράσης του κεφαλαίου μέσα από το νέο νομοθετικό πλαίσιο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ